≫ 

Kanabis ulazi u sve više proizvoda širom sveta: Prodaju se mafini, keksi i lizalice, a uskoro će se pojaviti i ovo piće sa marihuanom

Prodaja alkoholnih pića znatno je opala u državama koje su legalizovale marihuanu, pokazuju istraživanja Univeziteta u Konektikatu i Džordžiji, pa se "Molson Coors" nada da će na ovaj način poboljšati svoju prodaju

  • 5

Dve kanadske kompanije udruženim snagama počeće da proizvode bezalkoholno piće s kanabisom, prenosi Bloomberg.

"Molson Coors Brewing Company" iz Montreala udružiće se s kompanijom "Hydropothecary" iz Kvebeka, koja nudi proizvode od kanabisa. Ove dve kompanije osnovaće posebnu firmu za proizvodnju pića, a direktor će biti imenovan u nekoj od narednih nedelja.

>>> Moderni dileri drogu šalju u pismima i paketima na kućnu adresu: Onlajn trgovina narkoticima se masovno širi, a u ovoj državi je stanje alarmantno

- Zaključili smo da će nam područje proizvodnje kanabisa pružiti stvarnu priliku za rast - rekao je direktor "Molsona" Frederik Landmeter koji je istakao da se njegova firma odlučila za kompaniju "Hydropothecary" zbog njenog istraživačkog rada, odanih klijenata i prepoznatljvog brenda.

Direktor "Molsona" ističe da će područje proizvodnje kanabisa pružiti stvarnu priliku za rast - Foto-ilustracija: Pixabay

Ovo je prvo partnerstvo velikog kanadskog proizvođača pića, gde će marihuana za rekreativnu upotrebu biti legalizovana 17. oktobra. "Molson" i "Hydropothecary" očekuju da će proizvodi s kanabisom biti legalizovani u 2019. godini.

- Ovo smatramo istorijskom prekretnicom u trenutku kada industrija kanabisa traži inovativne načine za ulazak u industriju pića. Očekujemo da će ovo partnerstvo postati uzor celoj industriji kanabisa - izjavio je analitičar kompanije "Beacon Securities" Daglas Kuper.

Direktor "Hydropothecary-a" Sebastijan St. Luisc rekao je da je veličina potencijalnog tržišta za pića s kanabisom "zapanjujuća". Dodao je da će partnerstvo s "Molson Coorsom" omogućiti njegovoj kompaniji, koja menja ime u "HEXO", da postane prvi proizvođač takvih pića na tržištu.

U zemljama gde je marihuana legalizovana, u slobodnoj prodaji mogu se naći cigarete sa ovom supostancom - Foto-ilustracija: Telegraf

Do dogovora o partnerstvu, koje bi trebalo biti uspostavljeno do kraja septembra, došlo je u trenutku sve većeg interesa velikih kompanija za industriju kanabisa.

Očekuje se da će novo partnerstvo biti posebno povoljno za "Molson Coors", koji inače proizvodi pivo. Prodaja alkoholnih pića znatno je opala u državama koje su legalizovale marihuanu, pokazuju istraživanja Univeziteta u Konektikatu i Džordžiji, pa se "Molson Coors" nada da će na ovaj način poboljšati svoju prodaju.

Za sada, u pojednim zemljama koje su legalizovale marihuanu, sasvim legalno možete da kupite cigarete ili slatkiše.

U Amsterdamu se mogu kupiti različite poslastice s marihuanom - Foto-ilustracija: Pixabay.com

U Amsterdamu na primer, možete da kupite mafine, keks, lizalice ili brauni kolače s marihuanom. Oni pored brašna, šećera i najčešće čokolade, sadrže i određenu količinu marihuane ili hašiša.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • QQ

    6. avgust 2018 | 07:02

    Samo kod nas sve kasni, pa i ovo za legalizacinu vutre. Dole alkohol i pljuge, zivela mara.

  • Legalizacija

    6. avgust 2018 | 21:48

    Pametni ljudi.. Napredne zemlje.. Samo se mi pravimo pametni.. Zatucani...Gde su sad ovi vernici da kazu da sve sto je Bog stvorio i priroda je dala ima svoju namenu..?! Umesto da se grejemo na konoplju, pravimo papir od nje, stvari, cistimo zemljiste mi unistavamo prirodu, secemo drvece koristimo hemiju.. Alkohol je 100 puta gori od marihuane. Ja ne znam nikog ko je bio recimo nasilan naduvan ali pijan znam mnogo njih..

  • Željko

    6. avgust 2018 | 11:10

    Ja sam nekad pravio čaj za sopstvenu upotrebu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA