≫ 

Poslednji trenuci života mladog bika: On je odabran da bude žrtvovan u susret jednom od najsvetijih muslimanskih praznika

U susret prazniku, muslimani širom sveta žrtvuju životinju i dele je na tri dela: jedan deo se daje siromašnima, drugi rođacima, prijateljima i komšijama, a preostali deo zadržava porodica

  • 1

Svake godine u Pakistanu se obeležava muslimanski praznik Eid Al Ada, koji je poznat i kao "Festival žrtvovanja". Muslimani svake godine žrtvuju stoku širom sveta.

Festival Eid Al Ada slavi Alahovu milost širom planete, a muslimani izvode ovaj ritual star vekovima. Stoka se žrtvuje po klanicama, ali i po parkovima i ulicama.

Ovo je trebalo da bude njen najsrećniji dan: Mlada je krenula na venčanje, a onda je morala da zove policiju (VIDEO)

Praznik odaje počast Ibrahimu (Abrahamu) koji je bio spreman da žrtvuje svog sina kao čin poslušnosti Bogu. Pre nego što je žrtvovao sina, Bog je Ibrahimu dao kozu da je žrtvuje umesto njega.

U susret prazniku, muslimani širom sveta žrtvuju životinju i dele je na tri dela: jedan deo se daje siromašnima, drugi rođacima, prijateljima i komšijama, a preostali deo zadržava porodica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA