≫ 

Putin je ministarki Knajsel za svadbu poklonio žute suncokrete i ruže, a taj gest ima skriveno značenje

Svi su se pitali zašto baš žuto cveće, i koja je njegova simbolika, a mi smo pronašli odgovor

  • 7

Venčanje ministarke inostranih poslova Austrije, Karin Knajsel juče je bilo u centru medijske pažnje pošto je svadbi prisustvao predsednik Rusije Vladimir Putin. Osim njegovog prisustva, pažnju su svima privukli i pokloni koje je doneo, u pitanju su kozaci ali i žuti buket cveća.

Dva sata Putinove dominacije u Austriji: Sa kozacima i buketom došao na svadbu, otplesao stiskavac, pa otišao da se nađe s Merkelovom (FOTO)

Kako bi doneo neki tradicionalni ruski poklon Putin se odlučio za kozake. Ipak kada je ulazio, ministarki Knajsel je predao buket cveća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli, a u pitanju je buket identičan onom koji je nosila na večanju. Svi su se pitali zašto baš žuto cveće, i koja je njegova simbolika, a mi smo pronašli odgovor.

Žuto cveće bilo je sastavni deo ovog venčanja, jer ga ministarka obožava Foto: AP/Tanjug

Buket žutog cveća, simbol je prijateljstva, novog početka i uživanja. Postoji dobar razlog zašto ne možete odoleti da se ne nasmejete i ozarite kada ugledate buket prelepog, vedrog žutog cveća, jer žuta boja budi osećanje sreće i veselosti.

Buket koji je Putin uručio sadržao je nekoliko suncokreta i jarko žutih ruža, a i za to se vezuju određeni simboli.

Žuti buket izazvao mnogo polemike Foto: AP/Tanjug

Suncokret je od davnina smatran simbolom radosti i života, ali i simbolom odanosti i dugovečnosti. Suncokret u rano jutro svoje cvetove okreće ka Suncu na istoku, prati njegovu putanju tokom dana ka zapadu, da bi kada Sunce zađe njegova cvetna glava klonula kao da spava. Po toj karakteristici suncokret je i dobio ime.

Pošto odano prati Sunce suncokret označava obožavanje i zanesenost. Simbol je za zdravlje, mudrost. Latice ove biljke koriste se u ritualnim kupkama, kako bi donele sreću i tugu zamenile radošću.

Buket od žutih ruža i suncokreta poklanj ase samo pravim prijateljima Foto: AP/Tanjug

Što se tiče ruža, one su svoje značenje vremenom menjale, a kroz istoriju, žuta boja se usko povezivala sa Suncem. Kao izvor svetla i toplote, sunce je sastavni deo života na zemlji i bilo je obožavano u mnogim ranijim kulturama. Nije iznenađenje što se boja sunca vezuje za mnoge pozitivne konotacije. U mnogim Istocnim kulturama, na primer, žuta boja predstavlja uživanje, mudrost i moć.

Kada nekome poklonite buket žutih ruža to će definitivno kod te osobe izazvati vesela osećanja topline i sreće. Suprotno od romantičnih značenja ostalih ruža, žute ruže su simbol iskrenog prijateljstva. To im daje posebno mesto među ružama. Možda ne postoji bolji cvet od žute ruže da izmami nekom širok iskren osmeh.

Bilo kako bilo, Putin je sudeći po ovom tumaču, žutim buketom poželeo Knajselovoj sreću na nekom novom početku, dug život pun radosti, odanosti, zdravlja. A pre svega joj je dokazao da je smatra istinskim prijateljem.

VIDEO: Ovako izgleda motorkada Vladimira Putina

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Brankica

    19. avgust 2018 | 12:04

    Putin je veliki smeker

  • MANEŠTANI

    19. avgust 2018 | 12:10

    U svakom slučaju to je bio kulturan i džentlmenski gest sa simboličnom porukom jednog kulturnog i običnog čoveka, koji je usput i veliki državnik.

  • PETAR 1

    19. avgust 2018 | 13:35

    Svaka pa i naj starija osoba ima pravo na novi pocetak, jos ako ga pozeli gos. Putin sta reci dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA