Kad njen otac postane kralj, princeza Šarlot dobiće jednu od najlepših titula, ali se to neće dopasti njenim budućim momcima

Ovu titulu neće dobiti tako jednostavno jer već pripada nekom drugom

  • 5

Svi fanovi kraljevske porodice širom sveta znaju da će princ Vilijam biti krunisan za kralja u nekom trenutku u budućnosti. Kada se to dogodi, u kraljevskoj porodici doći će do ozbiljnih promena.

Vilijam će tada postati kralj Engleske, Kejt će biti kraljica, a princ Džordž će biti prvi u liniji da nasledi tron, piše Miror.

Princeza Šarlot će i dalje biti princeza, ali postoji jedna veoma posebna titula koju će naslediti kada njen otac postane kralj.

Ima samo tri godine, a već zarađuje 3.8 milijardi funti: Princeza Šarlot donosi više para od svoje braće, a sve zbog jedne stvari (FOTO)

Njena buduća titula je zapravo još lepša od titule Njenog Kraljevskog Visočanstva, a glasi kraljevska princeza!

Međutim, ovu titulu neće dobiti tako jednostavno jer već pripada nekom drugom.

Kada Vilijam postane kralj, doći će velikih promena u porodici Foto: Tanjug/AP

Tradicionalno, kraljevska princeza pripada najstarijoj ćerki monarha, pa ona tako trenutno pripada ćerki kraljice Elizabete II, princezi Ani, koja ima 68 godina.

Ako princeza Ana umre, titula može da pređe na princezu Šarlot, ali to se ne dešava automatski i zavisi od princa Vilijama.

- Pirnceza Ana morala je da sačeka do 1987. godine pre nego što joj je kraljica dala titulu kraljevske princeze, iako nikome nije pripadala od 1965. godine - rekao je Dankan Larkombe, kraljevski ekspert.

Princeza Šarlot ima samo tri godine, ali kada jednog dana postane kraljevska princeza, imaće puno odgovornosti i strogih pravila koje mora da poštuje, posebno kada su u pitanju sastanci sa muškarcima.

Buduća kraljevska princeza Foto: Tanjug/AP

Larkombe smatra da će Vilijam i Kejt ovu titulu dodeliti Šarlot tek kada se uda.

Zašto? Zato što prema drevnoj britanskoj tradiciji svako ko spava sa kraljevskom princezom pre nego što se oženi sa njom je kriv za izdaju i to se kažnjava pogubljenjem.

Budući momci princeze Šarlot će želeti da znaju za ovo i moraće da vode računa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA