≫ 

Ova rečenica najviše iritira pri slanju mejlova, jer druga strana zbog nje ima osećaj krivice

Ponekad najbezazlenije reči mogu ostaviti teške posledice

  • 1
Mejl, Gmail Foto: Pixabay.com

U poslovnom svetu, ali i izvan njega, sadržaj imejlova je vrlo važan i može biti presudan u nastavku komunikacije i ostalih "operacija".

Pisanje imejlova s druge strane odlična je vežba za emocionalnu inteligenciju, jer vrlo često, a da nismo toga ni svesni, naše reči mogu zasmetati drugoj strani.

Put do posla trebalo bi računati u radno vreme: Da li nam neko plaća to što sa smenom počnemo i pre nego što stignemo u firmu?

Tako ponekad, najbezazlenije reči mogu ostaviti teške posledice, a prema rezultatima istraživanja koje je objavio Inc.com, jedna je rečenica najviše iritantna.

U anketi u kojoj je učestvovalo 1.000 ispitanika, rečenica "nisam siguran/na jeste li videli moj poslednji mejl' pokazala se kao najiritantnija u poslovnoj komunikaciji.

Razlog zbog kog bi trebalo izbegavati ovu rečenicu leži u činjenici što se na neki način drugoj strani prebacuje osećaj krivice što još nije pogledala mejl ili je zaboravila odgovoriti.

VIDEO: Rajkov: Vaši lični podaci su najvrednija stvar koju imate

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ccc

    11. septembar 2018 | 10:18

    Tako i treba.Nece da kisele kupus nego da odgovore na poslat e mail.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA