≫ 

Žaklin (74) će poslednji put razgovarati sa mužem i sinovima, a onda će otići na eutanaziju: Ne želi da bude stara i bez seksa (FOTO) (VIDEO)

Za nju, starost nije ništa više od "neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima". Dodala je da je uživala u životu i sad želi da umre pre nego oseti sve što starost nosi

  • 15

Francuskinja Žaklin Ženkel (74) u januaru 2020. godine poslednji put će razgovarati s mužem i trojicom sinova, jer je, kako sama kaže, odlučila da je eutaniziraju.

Zajedno će proslaviti novogodišnje praznike, zajedno jesti i piti, a nakon toga, Žaklin planira da ode u Švajcarsku, gde će je eutanazirati. Doktorka organizacije "Lifecircle" ubrizgaće joj smrtonosnu dozu natrijum-pentobarbitala.

>>> Preminuo naučnik (104) koji se godinama borio za svoju smrt (FOTO) (VIDEO)

Starost nije ništa više od "neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima" - Printskrin: Youtube/Konbini

Iako je potpuno zdrava, ova Francuskinja više ne želi da živi, pa je odlučila da svoj život okonča u 76. godini, prenosi Index.hr.

- Razmislila sam o svemu. Čovek je sa 76 godina star i nije više potpuno zdrav, kvalitet života mu opada. Vidim to po svom seksualnom životu koji nije tako dobar koliko bih ja htela - rekla je Žaklin.

Za nju, starost nije ništa više od "neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima". Dodala je da je uživala u životu i sad želi da umre pre nego oseti sve što starost nosi.

- Ne želim da umesto strasti osećam sažaljenje - istakla je Žaklin i otkrila da će eutanaziju platiti 10.000 švajcarskih franaka, odnosno nešto manje od 9.000 evra.

- Zantno je jeftinije od hemoterapije - ističe ova žena.

Njen sin, režiser, želi da snimi poslednjih godinu dana njenog života, a suprug Jirgen je podržava u njenoj odluci. Njen najmlađi sin ne razume odluku svoje majke, ali joj se neće protiviti.

Žaklin je trenutno okupirana davanjem intervjua u kojima govori o razlozima koji su je naveli da donese odluku o eutanaziji, a činjenica da su mediji podelili njenu priču, podelila je francusku javnost.

Oni koji je podržavaju, vide je kao hrabru, samosvesnu ženu koja svoj život drži u sopstvenim rukama i ne želi da postane zatvorenik u vlastitom telu.

S druge strane, kritičari je optužuju da je odlučila da umre zbog površnih razloga i da je sve ovo samo način da privuče pažnju na sebe.

VIDEO: Ispovest devojke koja je pokušala da se ubije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • jovana

    11. septembar 2018 | 13:47

    Kad se poludi po stare dane to je naj gore.Cuj nema seks,pa kako druge babe i dedovi,znaci svi se trebaju poubijati.U tim godinama se zivi za svoju decu,unuke.....luda baba....

  • Boban

    11. septembar 2018 | 14:33

    Nisam baš siguran da se u Švajcarskoj daje eutanazija zdravim ljudima. Zdravim u telesnom smislu. Pošto ovaku odluku psihički zdrava osoba ne moze da donese.

  • Marina

    11. septembar 2018 | 13:50

    Sebično prema bližnjima. Čak nije ni bolesna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA