≫ 

Postavljanje novogodišnje rasvete u ovom gradu je počelo ranije, jer rade samo 2 radnika

Čini se da ni naši susedi ne zaostaju za Beogradom po pitanju novogodišnje rasvete

Do Nove godine ima još nekoliko meseci, međutim u nekim gradovima je već počelo postavljanje novogodišnje rasveteJuče smo imali priliku da čujemo i vidimo da su službe u gradu Beogradu počele da ukrašavaju ulice, a čini se da ni Rumunija ne zaostaje za nama.

Kompanija za komunalne usluge u gradu Birladu u istočnoj Rumuniji je već počela da postavlja novogodišnji rasvetu, koja će ove zime krasiti grad.

Matematički genije iz Rumunije izigrao sistem: 14 puta osvojio lutriju i zauvek promenio pravila (VIDEO)

Iako je tek septembar, ovaj proces je već započet jer će ovo raditi samo dvojica radnika, pošto imaju samo jedno vozilo za obavljenje ovog posla.

Čitav grad bi trebao da bude ukrašen do 1. decembra, prenosi rumunski medij Digi24.ro.

Tog datuma se obeležava Dan Velike unije, što je nacionalni praznik u Rumuniji. Označava ujedinjenje Transivalnije, Besarabije i Bukovine sa Rumunskom kraljevinom 1918. godine, tako da se ove godine slavi stogodišnjica, što je za Rumune veliki dan. Ovaj praznik je počeo da se obeležava nakon Rumunske revolucije.

Zbog ovako važnog datuma Birlad je kupio čak 238 novih dekoracija za novogodišnji rasvetu. Ona će ukrašavati 11 kilometara gradskih ulica.

Birlad ima skoro 56.000 stanovnika, a nalazi se na obali istoimene reke. Tu je rođen rumunski princ Aleksandar Joan Kuza, prvi vladar ujedninjenih kneževina Moldavije i Vlaške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA