≫ 

Ove devojke se lože na najvećeg fašističkog zločinca: Pozirale u nacističkim uniformama i prijavile se na bizaran izbor za "Mis Hitler" (FOTO) (VIDEO)

Stranica je imala nekoliko hiljada pregleda i više od 500 glasova pre nego što je zatvorena, a takmičenje je počelo 1. septembra

  • 5

Na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (ruska verzija Fejsbuka), nedavno je organizovano onlajn takmičenje za izbor "Mis Hitler", a među finalistkinjama su se našle devojke iz Nemačke, Rusije, Italije i SAD.

Administratori stranice koja je organizovala takmičenje, pozvali su druge neonaciste da se pridruže glasanju i tako izaberu pobedncu koja je bila "radikalna i fanatična za Hitlera".

>>> Na ovo se zaboravilo, o ovome se ne priča: Otkud izbeglički logor za Nemce u Beogradu 1940. godine?

Ipak, uprkos velikoj posvećenosti organizatora, pobednica nije izabrana, a stranica je uklonjena sa sajta, jer "poziva na nasilje".

Administratori stranice koja je organizovala takmičenje, pozvale su druge neonaciste da se pridruže glasanju i tako izaberu pobedncu - Foto: vk.com

Profili pojedinih devojaka koje su se prijavile na takmičenje, uključujući "Miss Edelveiss" i "Miss Eva Braun", još uvek su aktivni.

Inače, na fotografijama se mogu videti devojke koje poziraju u nacističkima haljinama, sa svastikama i knjigom "Majn Kampf" salutirajući dobro poznatim Hitlerovim pozdravom.

Stranica je zatvorena posle samo 12 dana - Printskrin:vk.com

Stranica je imala nekoliko hiljada pregleda i više od 500 glasova pre nego što je zatvorena, a takmičenje je počelo 1. septembra.

Organizatori takmičenja rekli su da je njihov cilj "promovisanje Hitlerove kulture, podsticanje interakcije između članova Hitlerove zajednice, prikazivanje lepote Hitlerove kulture i zaštita i odbrana žena".

Nakon što je skrenuta pažnja na takmičenje "Miss Hitler", VKontakte je ugasio stranicu i izdao saopštenje kojim osuđuje govor mržnje.

- Zajednica je blokirana zbog kršenja naših pravila. VK ne toleriše poziv na nasilje, nacionalističku i ekstremističku propagandu - rekao je portparol.

Inače, takmičenje za "Mis Hitler" organizovano je i pre četiri godine na ovoj društvenoj mreži, ali ni tada nije dočekalo kraj.

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA