≫ 

Fenomen u Grčkoj: Džinovska paukova mreža prekrila obalu na zapadu (VIDEO)

Paukovi prave žurku, pariće se, razmnožavati i potom uginuti

  • 0

Toplo vreme na zapadu Grčke dovelo je do nesvakidašnjeg spektakla, 300 metara dugačke paukove mreže osvanulo je u gradiću Etoliko.

U ROKU OD SEKUNDE BISTE POBEGLI ODAVDE: Preko 100 miliona paukova na jednom mestu (FOTO)

Ogroman prostor prepun zelenila prekriven je paukovom mrežom, piše Dejli elas, a prenosi BBC. Eksperti navode da je u pitanju sezonski fenomen za koji su zaslužni pauci "tetragnatha" koji mogu da naprave ogromna gnezda za parenje.

NISU OPASNI PO LJUDE I BILJKE

Smatra se da je povećani broj populacije komaraca zaslužan i za povećani broj paukova. Lokalni stručnjaci navode da su visoke temperature, dovoljno vlage i hrane stvorili idealne uslove da se ova vrsta razmnožava.

Prema rečima Marije Čazaki, profesorke molekularne biologije i genetike, deluje kao da paukovi prave nekakvu zabavu. Pare se, razmnožavaju i ražaju celu jednu novbu generaciju.

- Ovi paukovi nisu opasni po ljude i ne mogu da izazovu nikakvu štetu po lokalnu floru. Oni će održati svoju zabavu i uskoro će uginuti.

Pogledajte kako izgleda "tepih" od paučine:

VIDEO: Čovekoliki pauk iz Vranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA