Kad Kinezi pišu engleski: Neke greške u pravopisu bodu oči, a ova na avionu je zaista hit! Čak su se i iz "grešne" kompanije sprdali na svoj račun (FOTO)

I dalje je nejasno kako je takav propust epskih razmera mogao da se dogodi

  • 3

Ponekad, velika greška u natpisu vam je baš pred očima, a vi je ne vidite. Baš kao avio-prevoznik "Cathay Pacific" iz Hong Konga, koji je na avionu tipa Boing 777-367 nalepio natpis u kom fali slovo f, pa je pisalo "paciic", piše CNN.

Da li su ovakvi natpisi na vratima srpskih WC-a šovinistički? Muškarci misle da je smešno, ali neke žene su bukvalno poludele

I da bi se našalili na svoj račun, sam avio-prevoznik "Kataj pasifik" podelio je fotografije na društvenim mrežama, uz natpis: "Uuups, ovaj simbol neće potrajati dugo! Ponovo ide u salon na doradu!

PISANJE PO ŠABLONIMA

I dalje je nejasno kako je takav propust epskih razmera mogao da se dogodi, a neki imaju i svoje sumnje. Pa su tako brže-bolje objasnili da se u takvim slučajevima koriste šabloni, uz pomoć kojih se piše i da bi trebalo da postoji rupa između slova da je u pitanju slučajna greška.

Kako navode iz ovog avio-prevoznika, nisu hteli da od toga prave čitavu zbrku, ali kada su fotografije postale viralne, rešili su da sa svima podele svoju, kako tvrde, urnebesnu grešku. I kako su na kraju iz "Kataj pasifika" rekli za CNN, nemaju često priliku da imaju ovako limitirano izdanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA