≫ 

Dobra vest za one koji vole da se izležavaju: NASA je spremna da im plati više od 13.000 evra za ovu lenjost

Posao iz snova i od snova

  • 10

NASA je raspisala najnoviji oglas za posao po kome traži osobu koja toliko voli svoj krevet, da nikada iz njega ne bi izašla. Zapravo, ne nikada. Samo 70 dana bez prekida.

Svemirska agencija je spremna da tu višemesečnu ušuškanost plati 12.000 funti (oko 13.300 evra). Poenta je u ispitivanju položaja astronauta u bestežinskom prostoru.

Aligator je pojeo bakinog konja, a ona mu je spremala osvetu 3 godine: Na kraju ga je lako ubila, iako je težak 260 kilograma (FOTO)

Oni će svog ležećeg zaposlenog posmatrati dok spava. No, osim spavanja, od zaposlenog se zahteva da se tokom ovog posla kupa i jede na istom mestu i u istom položaju. Naučnici će sakupljati podatke o njegovom krvnom pritisku, radu srca, apsorpciji vitamina, potrošnji energije, masi kostiju, čak i raspoloženje.

Vežba za prave astronaute Foto: Pixabay/geralt

Sve to će im pomoći da shvate kako funckioniše život u svemiru kada gravitacija preuzme stvar u svoje ruke, naročito ako se ikada planira da ljudi putuju na Mars.

Ispitanik će moći da se sa dosadom bori tako što će mu omogućiti da ostvari neki od svojih ciljeva - da pohađa onlajn kurs ili nauči novi jezik. Prijatelji i porodica će moći da ga posećuju. 

VIDEO: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA