Eskobarovi nilski konji i dalje bauljaju napuštenom hacijendom: Kralja droge više nema, a oni su preživeli nemoguće i sve ih je više (VIDEO)

Prepušteni sami sebi na Eskobarovoj ogromnoj hacijendi, površine 2.000 hektara, razmnožili su se i postali najveće krdo nilskih konja izvan Afrike

  • 0

Kolumbijci hrle na raskošno imanje Pabla Eskobara, "Hacijendu Napulj", kako bi videli veliku porodicu nilskih konja, poslednju zaostavštinu zloglasnog kralja droge. Tokom decenija broj nilskih konja se povećavao, tako da danas ima preko 50 životinja.

Posle smrti Pabla Eskobara, njegovo imanje, na kojem postoji zoološki vrt pun egzotičnih životinja koje je doveo iz raznih krajeva sveta, preuzela je država i trenutno njime upravlja opština.

Većina životinja je tokom godina prebačena, ali to nije slučaj sa najvećim stanovnicima zoo vrta, uključujući njegova četiri nilska konja, koji su tokom proteklih decenija stvorili porodicu sa više od 50 životinja.

ESKOBAROVI NILSKI KONJI POSTALI SEOSKI LJUBIMCI: Ljudi ih vole, ali umeju da budu i opasni! (VIDEO)

Mit o životu i nasleđu Pabla Eskobara, jednog od svetskih najpoznatijih narko-bosova, privukao je meštane i strance u kolumbijsko selo Doradale. Zbog toga je opština Puerto Triunfo odlučila da napuštenu hacijendu pretvori u tematski park za posetioce.

Mit o Eskobaru i dalje živi kroz životinje Printskrin: Youtube/Moises Villadiego

Policija je ili ubila ili zatvorila celu Eskobarovu narkobandu, ali je poštedela nilske konje iz njegovog privatnog zoološkog vrta.

Prepušteni sami sebi na Eskobarovoj ogromnoj hacijendi, površine 2.000 hektara, razmnožili su se i postali najveće krdo nilskih konja izvan Afrike.

Biolog David Eševeri Lopez objašnjava da se radi o najvećem krdu divljih nilskih konja izvan Afrike. Eskobar ih je kupio četiri iz zoološkog vrta u Kaliforniji, osamdesetih godina prošlog veka.

Doradal i Eskobarov stari ranč nalaze se 190 kilometara od Medelina, grada po kojem je nazvan njegov kartel. Eskobar je bio jedan od najmoćnijih, najbogatijih i najbrutalnijih kriminalaca u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA