Naučnici su hobotnicama dali ekstazi i ostali u šoku: Beskičmenjaci su želeli da se grle, maze, ljube... (VIDEO)

Eksperiment je izvršen na mužjacima i ženkama

  • 2

Naučnici su zahvaljujući ekstaziju došli do neverovatnog otkrića. Oni su vršili eksperimente sa "ljubavnom drogom" na hobotnicama, a njihova reakcija ih je ostavila u šoku. Beskičmenjaci su, nakon što su "probali" narkotik, želeli da se maze, grle i ljube, radili su iste stvari kao i ljudi.

Naučnici su hobotnicama dali ekstazi (MDMA) kako bi videli kako će da reaguju, a istraživanje je rađeno na čelu sa dr Gulom Dolenom iz Škole medicine Univerziteta Džon Hopkins.

Nisu očekivali da one imaju ljudsku reakciju.

Misteriozna invazija hobotnica na obalu: Ljudi šokirani! Ličilo je na scenario o kraju sveta (VIDEO)

Eksperiment je izvršen na mužjacima i ženkama.

Nekoliko hobotnica su naučnici okupali u vodi u kojoj je bio rastvoren ekstazi, kako bi ga životinje apsorbovale. Nakon pola sata su smeštene u svojevrsnu komoru sa više soba, piše Bgr.com.

U jednoj od njih nalazio se mužjak koji nije bio pod uticajem ekstazija. Ženke koje su "konzumirale" ljubavnu drogu tražile su kontakt sa njim, za razliku od onih koje nisu probale hemiju.

- To nije bilo samo kvantitativno, već kvalitativno provedeno vreme. Hobotnice su težile da grle kavez i stavljale su svoja usta na njega. To je veoma slično ljudskoj reakciji na MDMA, često dodirivanje - naveo je Dolen.

Na osnovu ovog istraživanja može da se zaključi da ekstazi utiče na beskičmenjake isto kao i na ljude. Ovo pojačano društveno ponašanje bilo je neverovatno vidno tokom eksperimenta i nova studija mogla bi otvoriti vrata razumevanju kako se životinje druže i šta ograničava ili promoviše takve postupke u životinjskom kraljevstvu. Studija je objavljena u žurnalu "Current Biology".

VIDEO: Zaronili smo u sred noći pod led Savskog jezera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA