Ćerka milionera je pojela kiflu na aerodromu i preminula samo nekoliko sati nakon prvog zalogaja

Nataša je kobnog 17. jula 2016. putovala u Nicu, gde je trebalo da provede letnji raspust, kad se srušila u avionu Britiš ervejza

  • 0

Devojčica Nataša Ednan-Laperuz (15) iz Londona, alergična na susam, umrla je samo nekoliko sati nakon što je pojela kiflu kupljenu na aerodromu.

Nataša je kobnog 17. jula 2016. putovala u Nicu, gde je trebalo da provede letnji raspust, kad se srušila u avionu Britiš ervejza, prenosi BBC.

>>> Devojčica je pojela pogrešan slatkiš jer je bio u istom pakovanju kao njen omiljeni, nakon toga je umrla: Njena majka ima lekciju za sve nas (FOTO)

Iako joj je otac odmah dao dve injekcije, devojčica je preminula u roku od nekoliko sati u bolnici u Nici.

Devojčica je bila alergična na susam koji se nalaziio u kifli, a da to nije bilo naznačeno na pakovanju - Foto: Pixabay.com

Nataša je na terminalu aerodroma Hitrou pojela artičoku, maslinu i kiflu kupljenu u radnji poznatog britanskog lanca prodavnica sendviča "Pret a Manger". Kobni susam nalazio se unutar peciva, umesto na kori, pa se zbog toga nije video.

"Pret a Manger" je potvrdio da njihovi proizvodi nisu pojedinačno označeni informacijama o sastojcima i alergenima i da se umesto toga, te informacije nalaze na policama njihovih prodavnica, a mogu se dobiti i na upit kod   šefova tih radnji, koji su obučeni da daju takve infromacije.

Njen otac Nadim Ednan-Laperuz, milioner  i osnivač fabrike igračaka "Wow Toys", rekao je da ostatak porodice pokušava da se nosi sa životom bez njihove voljene devojčice.

Nataša je kobnog dana krenula sa ocem na odmor u Nicu - Foto: Facebook

- Sve što kažemo i učinimo podsetnik je da ona nije s nama - njena prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njena torba spakovana za praznike u Nici nikada nije otpakovana, nemamo snage za to - ispričao je Natašin otac.

Prvo sudsko ročište održano je u ponedeljak, a na optuženičkoj klupi nalazi se čuveni lanac prodavnica sendviča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA