MAJKA SVIH FOTO-UBODA: Trenutak u kome metak koji se kreće brzinom od 910 metara po sekundi izleće iz cevi

Da biste fotoaparatom usnimili pokret koji ljudsko oko ne može da vidi, morate imati mnogo sreće. A sreću je u ovom slučaju imala štabna narednica američkog ratnog vazduhoplovstva Suzan M. Dej, koja je ovu fotografiju čaure u vazduhu načinila prilikom vojnih vežbi u Južnoj Koreji

  • 1
Redov prve klase Majkl Frajz puca iz automatske puške M4 karabin prilikom vojnih vežbi u Južnoj Koreji. Fotografkinja Suzan D. Mej snimila je trenutak u kojem metak, koji se kreće brzinom od 910 metara po sekundi, izleće iz cevi. Na slici se vidi čaura u vazduhu. Foto: Wikimedia Commons/United States Air Force/Staff Sgt. Suzanne M. Day

Američka automatska puška M-16, razvijena krajem pedesetih godina, jedna je od najkontroverznijih koje su ikada napravljene.

Osporavana i hvaljena, dobila je sredinom devedesetih godina svoju skraćenu, zgodnu i usavršenu verziju — M4 karabin, pušku namenjenu pre svega (mada ne isključivo) bliskoj borbi u gradskim uslovima, koju danas koriste brojne vojne i policijske jedinice u svetu, pa tako i kod nas.

Od ovog Putinovog oružja drhti zapadna Evropa, a Rusi sada sa njim grme po Sibiru (VIDEO) (FOTO)

Testirana u borbi u najsurovijim pustinjskim uslovima Iraka i Avganistana, pokazala se kao neverovatno pouzdana, zbog čega i spada u red najpopularnijih jurišnih pušaka koje se trenutno mogu kupiti na tom tržištu. Ali nije toliko važno koja je puška u pitanju na ovoj fotografiji, koliko je važno ono što se na njoj nalazi.

Trenutak je to u kojem metak izleće iz cevi, krećući se brzinom od 910 metara po sekundi. Ono što se vidi na slici naravno nije metak, već čaura, ali da biste taj momenat uhvatili, svejedno morate imati mnogo sreće.

A sreću je imala štabna narednica američkog ratnog vazduhoplovstva Suzan M. Dej koja je 23. marta 2005. godine uslikala redova prve klase američke vojske Majkla Frajza tokom vojnih vežbi u Južnoj Koreji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    9. oktobar 2018 | 15:00

    A koji njihov oni traže hiljadama milja od države u kojoj žive? Ne treba se diviti fotografiji, veċ se zgražavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA