≫ 

Jedan od poslednjih Hitlerovih naslednika živi u Americi: Na njegovoj kući se vijori zastava SAD, voli Angelu Merkel, a prezire Trampa

Aleksandar, čije je drugo ime Adolf, izgleda baš kao Bruno Ganz, švajcarski glumac, koji je 2004. godine glumio njegovog zlog prteka u filmu "Hitler: Poslednji dani". Čelo, brada, oči... Izvesna sličnost sa njegovim rođacima je nepogrešiva

  • 6

Za tri brata koji žive na Long Ajlendu u Americi, veruje se da su poslednji živi naslednici Adolfa Hitlera. Žive povučeno i retko daju intervjue, a jedino što ih čini drugačijim od komšija jeste beli drveni zid, visok dva metra, kojim je ograđeno njihovo imanje.

Na tremu kuće u kojoj žive Brajan i Luis, vijori se američka zastava, ali to je sasvim uobičajena slika za Long Ajlend.

>>> Ko je ubio više ljudi? Hitler, Staljin i Mao su sejali smrt svuda oko sebe, nizom pogrešnih odluka stradalo je milionsko stanovništvo

U gradu od 20.000 ljudi, jedva da bilo ko zna da Hitlerovi nasledici žive u njihovom komšiluku, jer braća dobro čuvaju svoju tajnu.

Adolf Hitler - Foto: Deutschland Erwache - National Archives

Porodica je 1946. godine promenila prezime najpre u "Hiler", a kasnije u englesko dvostruko ime. Brajan i Luis su unuci nemačkog diktatora, koji je njihovom ocu Vilijamu Patriku Hitleru, bio stric.

Rođen u Velikoj Britaniji, Vilijam - Vili je emigrirao u SAD 1930. godine. U Drugom svetskom ratu se kao član američke mornarice borio protiv nemačke mornarice, a tada je njegova porodica još uvek nosila prezime Hitler.

Posle rata Vili Hitler kao da je nestao. Sa suprugom, Nemicom Filis, povukao se na Long Ajlend, a svoje sinove hteo je da poštedi prokletstva koje je nosilo najgore porodično ime u svetskoj istoriji. Takođe, bio je veoma zabrinut zbog preostalih nacista, jer ga je Hitler mrzeo i nazivao ga "gnusnim".

Pre 20 godina, knjiga britanskog autora Dejvida Gardnera otkrila je da porodica i dalje postoji, tačnije muški potomci. Sve ostalo su glasine.

Do sada niko od novinara nije razgovarao sa njima. Kada su ih 2006. godine pronašli reporteri Njujork Tajmsa, nisu hteli da daju intervjue. Bez izuzetka. Tako je bilo i sada, kada je sa njima pokušao da razgovara novinar nemačkog magazina "Bild".

Na kući Brajana i Luisa Hitlera istaknuta je američka zastava, baš kao i na većini kuća u kraju u kom žive - Foto-ilustracija: Pixabay

I ovog puta, braća su ostala dosledna sebi. Čim je čovek čuo da je osoba koja je pozvonila zapravo novinar iz Nemačke, rekao je da mu je žao i zatvorio je kapiju. Muškarac star oko 50 godina, crne kose, obrijan i u šorcu, hitrim korakom vratio se u kuću i ubrzo je uključio baštenske prskalice. Kako je zaključio stranac, bio je to očigledan znak da bi trebalo da ode, ali navodi da je to bio najmlađi od braće, Brajan.

Reporter je, ne otkrivajući porodičnu tajnu Hitlerovh naslednika, pokušao da razgovara sa nekim od njihovih komšija, ali nisu znali ništa da mu kažu, osim da ponekad mahnu jedni drugima.

Da nešto zna o svojim komšijama, pokazala je samo žena koja živi prekoputa njih. Osim što ih je nazvala Hitlerima, komšinica je rekla da su "odlični ljudi" i da nije u redu da bilo ko ispašta zbog grešaka svojih rođaka ili predaka. Komšinica nije želela da kaže ništa više od toga.

Poslednju nadu da će nešto saznati, nemački novinar položio je u najstarijeg brata, Aleksandra (68), koji živi na severu ostrva, u gradiću do koga se automobilom stiže za oko 45 minuta od mesta gde žive Brajan i Luis.

Na znaku u ulici u kojoj živi Aleksandar Hitler piše "kraj puta". Kao i u susedstvu u kome žive dva mlađa brata i u Aleksandrovom komšiluku se na skoro svakom tremu može videti istaknuta američka zastava. To je mali, miran grad sa supermarketom i brojnim povrtarskim štandovima duž glavnog puta.

Na znaku u ulici u kojoj živi Aleksandar Hitler piše "kraj puta" - Foto-ilustracija: Pixabay.com

Aleksandar Hitler živi u drvenoj kući. Travnjak je malo više zarastao u odnosu na dvorište njegove braće, ali sa brojnim cvećem ipak izgleda uredno. Njegova kuća nije opasana zidom.

Nemački novinar priimetio je da nema zvona, pa je pokucao, ali niko mu nije otvarao. Nije bilo ni automobila na prilazu, pa se raspitao kod komšija da li znaju gde je čovek koji živi u toj kući.

Ljubazni bračni par, koji je poravljao nešto na svom automobilu u dvorištu pored, odgovorio mu je da je "Aleks verovatno na pecanju". Malo je popričao s njima i saznao da je Aleksova komšinica iz Austrije, ali nisu znali ništa o Aleksandrovoj porodici.

Kad se vratio do kuće Hitlerovog unuka, primetio je parkiran automobil. Pokucao je nekoliko puta pre nego što mu je vlasnik kuće otovrio vrata, a onda je malo ustuknuo kada je pred njega izašao muškarac visok oko dva metra, brundajući "Šta hoćeš?".

Bojažljivo mu je rekao da je novinar iz Nemačke, ali ga je Aleks brzo prekinuo konstatacijom da sigurno zna da on i njegova braća ne daju intervjue, kao i da zna da ih je ranije tog dana posetio.

Zabrinut da bi najstariji Hitlerov naslednik mogao vrlo lako da mu zalupi vrata ispred nosa ukoliko odmah kaže da je tu zbog porodične istorije, što bi značilo da je za džabe prevalio toliki put, nemački reporter rekao je Aleksandru da ga zanima njegov stav o nemačkoj politici.

Jedan od poslednjih Hitlera u neverici je izvio obrve i otpio gutljaj crne kafe pre nego što je pristao da odgovori. Pričali su tu ispred vrata, stojeći, samo nekoliko minuta.

Na pitanje šta misli o nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ozarenog lica Aleksandar je rekao da mu se sviđa, da je dobra i da izgleda kao inteligentna i pametna osoba.

Aleksandar, čije je drugo ime Adolf, izgleda baš kao Bruno Ganz, švajcarski glumac, koji je 2004. godine glumio njegovog zlog prteka u filmu "Hitler: Poslednji dani". Čelo, brada, oči... Izvesna sličnost sa njegovim rođacima je nepogrešiva.

Novinar je Aleksa upitao šta misli o izbegličkoj politici kancelarke Merkel, a on mu je odgovorio da "Angela radi ono što mora da uradi" i dodao da bi vrlo rado glasao za nju.

Kako je objasnio Hitlerov unuk, on je okoreli republikanac, baš kao i njegova braća, ali izbore nije propustio decenijama.

- Uvek glasam za osobu koja radi najbolji posao.

Na pitanje šta misli o aktuelnom američkom predsedniku, koji takođe ima nemačke korene, Aleksandar je odgovorio da je to poslednja osoba na svetu za koju bi rekao da joj se divi. Jednostavno ga ne voli.

Kako je objasnio, neke stvari koje Tramp kaže, jesu u redu, ali da ga veoma uznemirava način na koji to radi, kao i da lažove ne podnosi.

Angela Merkel je inteligentna žena i radi ono što mora da radi, a Tramp je lažov - Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs/M.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    8. oktobar 2018 | 16:41

    A gde bi drugo ziveo?oni su samo preuzeli Hitlerov plan pa nisu se dzabe svabe 45' predavale amerima samo da ne padnu u ruke rusima...

  • mima

    8. oktobar 2018 | 17:11

    pa naravno merkelovu hitlerov potomak

  • Izmet Fekaljija

    8. oktobar 2018 | 17:50

    Тачно тако... лидери нато-нацизма су у недрима "демонкрата" УСА и британаца...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA