≫ 

Školarci u Grčkoj se ponovo igraju "školice" i "ide maca oko tebe". A znate li zašto? (FOTO)

Deca su jedan sunčan dan provela napolju igrajući se sa loptom i svojim vršnjacima, zaboravljajući potpuno na mobilne telefone i igrice kojima su klinci danas postali bukvalno opsednuti i zavisni

  • 1

Kada živite na ostrvu ili u primorskom gradu, lepo vreme i duži sunčani intervali omogućuju vam da više vremena provodite napolju. Tako su i predškolci u Limenariji na Tasosu uživali u dečjim igrama napolju i pokazali nam da klinci mogu super da se zabavljaju i bez mobilnih telefona.

Na Fejsbuk grupu "Live from Greece" objavljene su fotografije ovih predškolaca. Na njima se vidi kako se deca igraju napolju i zabavljaju uz razne dečije igrice, kao što su školica, ide maca oko tebe i mnoge druge.

Verni pas Hačiko sa Krita 8 godina je čekao vlasnika da izađe iz supermarketa u kome je preminuo: Danas je i njegovo srce stalo (VIDEO)

Deca su jedan sunčan dan provela napolju igrajući se sa loptom i svojim vršnjacima, zaboravljajući potpuno na mobilne telefone i igrice kojima su klinci danas postali bukvalno opsednuti i zavisni.

Deca se igraju napolju Foto: Ана Николић‎/Live from Greece

U komentarima roditelji su pohvalili ovakav način druženja, tvrdeći da su tradicionalne igrice danas postale zaboravljene.

Kao što je ranije saopšteno, Grčka je zabranila mobilne telefone u školama.

Naime, krajem juna grčki ministar obrazovanja Kostas Gavroglou uputio je cirkularnu poruku u kojoj je naveo da se zabranjuje učenicima u školskim prostorijama da koriste mobilne telefone i druge uređaje, koji imaju sposobnost fotografisanja i snimanja.

Čuvena školica je ponovo aktuelna Foto: Ана Николић‎/Live from Greece

Ministar je u poruci, takođe, zabranio da se objavljuju fotografije i video snimci učenika u školi na školskim vebsajtovima.

Kako je preneo grčki portal "Prototema", cirkularna poruka sadržala je četiri preporuke.

Prva je da učenicima neće biti dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu.

Nakon igranja usledila je priča učiteljice Foto: Ана Николић‎/Live from Greece

Kao druga stavka ministar je naveo da učenicima neće biti dozvoljeno ni da nose druge elektornske uređaje ili uređaje za igre, koji imaju sistem za obradu slike i zvuka u školskim prostorijama.

Ekvivalentni uređaji za snimanje zvuka i slike, koji su im dostupni za vreme nastave, jedino će moći da se koriste pod nadzorom nastavnika.

Nastavnici, pored dostupnih elektronskih uređaja, mogu da koriste svoju sopstvenu ličnu elektronsku opremu tokom i za potrebe nastave, ali u okviru obrazovnog procesa, u skladu sa bezbednosnim pravilima i relevantnim odredbama o zaštiti ličnih podataka učenika i nastavnika.

Deca su potpuno zaboravila na telefone i zabavila se napolju Foto: Ана Николић‎/Live from Greece

Jedna od preporuka je i da bi trebalo izbegavati objavljivanje fotografija i video snimaka sa učenicima na školskim sajtovima jer fotografije predstavljaju lične podatke.

Kao četvrtu preporuku ministar je naveo da nije dozvoljena upotreba bezbednosnih kamera u učionicama za vreme rada u školi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Darko

    9. oktobar 2018 | 07:54

    BRAVO.....tako treba i kod nas da se sprovede zakon. To je za dobro nase dece ali na zalost to mnogi danas nisu shvatili kao pozitivnu stvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA