≫ 

Šešir Melanije Tramp izazvao skandal u Africi (FOTO)

Prva dama Amerike, tokom boravka u Afrci govorila je o pravima dece, obrazovanju, turizmu i očuvanju prirode

  • 6

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Melanija Tramp, ovog vikenda završila je prvo zvanično putovanje po Africi i to bez svog supruga Donalda Trampa.

Tokom posete crnom kontinentu, Melanija je posetila Ganu, Malavi, Keniju i Egipat, a njeno putovanje mnogi su videli kao način da se ublaži serija negativnih komentara i lapsusa koje je američki predsednik napravio u vezi sa afričkim zemljama, između ostalog i navođenje nepostojeće afričke zemlje Nambije u obraćanju afričkim ambasadorima u SAD.

>>> Melanija posetila Egipat i slikala se kod piramida u Gizi, a onda je novinarima otkrila jedan detalj o Trampu (FOTO) (VIDEO)

Tokom boravka u Najrobiju, Melanija je posetila sirotište, a zatim se zaputila u obližnji nacionalni park - Foto: Tanjug/AP

Prva dama Amerike, tokom boravka u Afrci govorila je o pravima dece, obrazovanju, turizmu i očuvanju prirode.

Tokom boravka u Najrobiju, Melanija je posetila sirotište, a zatim se zaputila u obližnji nacionalni park, gde je mobilnim telefonom fotografisala životinje koje je zatekla tamo, a obišla je i mesto na kome je spaljeno 105 tona slonovače, kao deo napora da se stane na put ilegalnoj trgovini tom sirovinom.

Melanijin šešir privukao je više pažnje nego njeni razgovori sa državnicima - Foto: Tanjug/AP

Nažalost, pozitivne napore prve dame zasenio je jedan uvredljivi gest, koji su mnogi okarakterisali kao potpuni nemar i nepoznavanje lokalne istorije.

Naime, prva dama je za ovu priliku odabrala elegantnu safari kombinaciju, a glavni aksesoar joj je bio retro šešir, kakav su u 19. veku nosili Evropljani u Africi, delovima Azije i Bliskog istoka. U Africi je on postao simbol britanskih kolonijalnih osvajača, pa su se mnogi Afrikanci osetili uvređenim zbog toga.

VIDEO: Čovek koji je upoznao Melaniju i Donalda Trampa prvi put govori o tome kako im je kumovao

(Telegraf.rs/Travel magazine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milan

    9. oktobar 2018 | 09:49

    Pricu o sesiru forsiraju ameri da bi skrenuli temu sa cinjenice da je prva dama otisla sama u afriku malo da da sebi oduska...

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2018 | 09:21

    Poznate licnosti takvog profila ocigledno moraju da vode racuna kad odu u neku zemlju,da se prvo informisu o istoriji te zemlje,o mentalitetu,vrlinama i manama tog naroda!..........i sta vole i sta nevole onda im pricate samo ono sto vole i pocnete da dobijate aplauz i da vas tapsu po ramenu i da vas svojataju kao da ste njihov/va.😉

  • Cika Velna

    9. oktobar 2018 | 10:45

    "Škandal"...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA