Putin i Medvedev posetili voćnjak: "Ako se nešto desi, branićemo se jabukama" (FOTO) (VIDEO)

Jedna od radnica je upitala kako je Putin uspeo da uz tako gust raspored izdvoji vreme za ručak sa njima

  • 2

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev su pre održavanja sastanka o razvoju poljoprivrede, posetili voćnjak sa jabukama poljoprivrednog preduzeća „Rasvet“ u Georgijevskom regionu Rusije.

Kompanija je 2016. godine zasadila veliki voćnjak na površini većoj od 62 hektara. Voće će davati pun plod tek četvrte godine nakon zasada, ali već sada, prve godine, daje do nekoliko kilograma jabuka sa jednog stabla. Ubuduće će se ovaj obim povećati na 15 kilograma i na taj način će se dobijati do 60 tona plodova.

Ovako Putin odmara: Sakuplja pečurke, lovi štuke i pozira za kalendare koji će biti poslastica za dame (FOTO) (VIDEO)

- Kako su stabla mala, a jabuke ogromne - rekao je ruski predsednik, koji je sa premijerom došao u voćnjak u minibusu.

Stabla jabuka zasađena u lejama na odstojanju od 50-60 centimetara stvarno su niska — ne više od tri metra, ali drveće je prekriveno voćem.

Radnici su objasnili presedniku da je velik prinos dostignut na račun genetike: jabuka je u Evropu doneta pre sto godina, a u ovim voćnjacima proizvodi se poboljšana sorta pod nazivom „Fudžina“. Neki plodovi dostižu težinu gotovo pola kilograma, dugo se čuvaju i vrlo su sočne, ispričali su predsedniku i premijeru.

- Ako se nešto desi, odbranićemo se takvom jabukom - našalio se Medvedev.

Ruski predsednik i premijer su ručali sa radnicima Foto: Profimedia/TASS

Zaposleni kompanije takođe su čestitali predsedniku Putinu rođendan (7. oktobra) i poklonili mu sadnice jabuka.

- Želimo da vam čestitamo rođendan... U ime celog našeg kolektiva poklanjamo vam naše jabuke i sadnice - rekao je direktor preduzeća Marat Galejev, na šta se Putin zahvalio.

Jedna od radnica je upitala kako je Putin uspeo da uz tako gust raspored izdvoji vreme za ručak sa njima.

- Pa zašto sam došao?! Da ručam! - našalio se predsednik.

- Najbolja energija je komunikacija sa ljudima kao što ste vi. Iskreno govorim, bez ikakvog ulepšavanja. To je istina. Kada gledate šta se događa, uvek se nađe dodatna snaga. Kada vidite ljude koji uspevaju, koji rade i sa tako dobrim rezultatom. To je takođe i naš rezultat i zbog toga je to uvek dobar upliv energije - dodao je Putin.

Predsednik i premijer posluženi su istim jelom kojim se hrane i radnici „Rasveta“: salatom od svežeg paradajza i krastavca, borščom, mesom sa pireom, kompotom od jabuka i šarlotom.

VIDEO: Putin uživao u demonstraciji vojne sile na vežbi "Vostok 2018"

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Van

    10. oktobar 2018 | 14:26

    Malo je onih koji znaju šta zaista jabuka podrazumeva u prenesenom značenju i koji ima smisao u biblijskom predanju između Adama i Eve. Iz čega proizilazi da nije ni malo slučajno da je jabuka pala na glavu Isaka Njutna nakon čega je otkrio zakon gravitacije. Stoga nije slučajno zbog čega je i Putin rekao da će se braniti jabukama jer gotovo sigurno zna šta podrazumeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA