≫ 

Zadranin je poginuo u bizarnoj nesreći, a roditelji mladića su doniranjem njegovih organa spasili živote šestoro ljudi!

Bio je jedini čovek koji nije imao neprijatelja, duša od čoveka, priča njegova prijateljica

  • 0

Mladi Zadranin Heniko Mohoti (28) preminuo je u bolnici nakon šest dana borbe lekara da mu spase život od posledica povreda zadobijenih u čudnoj nesreći. Iako shrvani bolom, njegovi roditelji nisu dozvolili da smrt njihovog sina bude uzaludna.

Heniko je nestao je pre nedelju dana nakon izlaska sa društvom. Veče je uobičajeno proveo u zabavi s prijateljima. Nakon obilaska klubova krenuo je kući i tada mu se gubio svaki trag.

Aleksandar se rodio pre 10 dana i imao je bele rožnjače, strepeli su da ne ostane slep: Ali, srpski lekari su izveli čudo

Telefon mu je bio ugašen, a prijatelji koji su ga tražili ceo dan pronašli su ga oko 23 sata u teškom stanju. Ležao je u podnožju stepeništa u napuštenom poslovnom prostoru.

Šestoro ljudi spasili su njegovi organi, Foto: Pixabay

Istraga je pokazala da je najverovatnije pao niz stepenice sa tri metra visine i teško povredio glavu. Doktori su šest dana pokušavali da mu spasu život, ali nisu uspeli.

- Nemate pojma koliko je svima značio. Bio je jedini čovek koji nije imao neprijatelja, duša od čoveka - priča njegova prijateljica.

Uprkos neizrecivoj boli i tuzi, roditelji mladog Zadranina odlučili su da doniraju organe sina i tako spase šest života.

- Henikovi organi su donirani po njegovoj i želji njegove porodice - rekla je kratko Henikova sestra Josipa.

VIDEO: Koliko znate o doniranju organa?

(Telegraf.rs/24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA