≫ 

"Staro selo" u Mađarskoj daje 6.000 evra svakome ko ode da živi tamo (FOTO)

U Ofali postoji vrtić, a stopa kriminala je gotovo na nuli i godinama nije zabeležena nijedna kriminalna aktivnost

  • 4

Lokalna vlast u mestu Ofalu u Mađarskoj ponudila je 6.000 evra u formi finansijske pomoći svima koji se odluče da dođu i žive u ovom mestu na jugu zemlje.

Suma se ne mora otplaćivati, a cilj ove mere je da se spreči depopulacija mesta, jer se mnogi mladi ljudi sele u velike gradove.

Kupite kuću u sicilijanskom gradiću za samo 1 evro: Ovo su uslovi (FOTO)

Ofalu se nalazi u južnom regionu Baranja, u planinama Meček, a njegovo ime u prevodu znači "staro selo". U ovom malom mestu žive 333 osobe, od kojih su većina, 94 odsto, Nemci.

U Ofali postoji vrtić, a stopa kriminala je gotovo na nuli i godinama nije zabeležena nijedna kriminalna aktivnost.

Cena nekretnina je malo veća nego što se za jedno selo očekuje, jer je puno stranaca zainteresovano za kupovinu, što je malo podiglo cene.

Osim sume od 6.000 evra, lokalna vlada postavila je uslove budućim stanovnicima, uključujući da je određena osoba ili u braku, ili registrovanom partnerstvu, ili da je reč o samohranim roditeljima, takođe, potencijalni žitelji treba da imaju stabilno radno mesto i prihode, te da nemaju nikakva dugovanja prema državi.

Postoji i zvanična inspekcija koja proverava sve ove navode, kao i da li postoji dovoljna garancija da će potencijalni kandidati ispuniti tražene uslove.

Lokalna vlast, takođe, nudi placeve za gradnju kuća i daje dodatnih 620 evra za pomoć u građevinskom materijalu. Novcem koji dobiju mogu da izgrade ili kupe kuću.

VIDEO: Njima niko nije platio, a opet su odlučili da žive na selu 

(Telegraf.rs/Srna/dailynewshungary.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA