Srce ove bebe nije kucalo 22 minuta, roditelji su mislili da će je upisati u knjigu mrtvih: Devojčica je danas proslavila prvi rođendan (FOTO)

Ovaj nesvakidašnji slučaj bio je pravo iznenađenje i za doktore, te su naveli da je u pitanju jedinstven primer da se tako nejaka i bolesna beba, na trenutke i mrtva, čudesno oporavi

  • 3

Preveremeno rođena beba, čije srce nije kucalo čitavih 22 minuta, danas proslavlja svoj prvi rođendan, a doktori koji su lečili malog borca nazivaju je "čudom".

Lejsi Šerif je beba rođena u 27. nedelji, što je uzrokovalo da po rođenju teži svega 635 grama. Slaba i bolešljiva, Lejsi se sa starošću od samo pet dana suočila sa dva srčana zastoja, tokom hitne hirurške intervencije.

Iako su i roditelji i doktori isprva strahovali za njen život, danas stručni hirurzi Sent Džordžs bolnice u Londonu, koji su vodili Lejsino lečenje, prognoziraju da će uspeti da se razvije i živi normalan život.

Pogledajte kako izgleda beba od 700 grama, rođena u 27. nedelji trudnoće (VIDEO)

Odmah nakon rođenja carskim rezom, Lejsi je dijagnostikovan nekrotizujući enterokolitis, što je iziskivalo hitnu intervenciju stručnjaka. Premda je bila previše slaba i mala, podvrgnuta je komplikovanom hirurškom zahvatu, što je dovelo do toga da njeno srce prestane da kuca u dva navrata.

 

Prvi srčani zastoj je trajao 12 minuta, nakon čega su srčani otkucaji stabilizovani, da bi potom usledio srčani zastoj u trajanju od 10 minuta. Ovaj nesvakidašnji slučaj bio je pravo iznenađenje i za doktore, te su naveli da je u pitanju jedinstven primer da se tako nejaka i bolesna beba, na trenutke i mrtva, čudesno oporavi, bez posledica u vidu moždanih oštećenja.

Svesni lošeg zdravstvenog stanja svoje ćerke, roditelji Luiz (39) i Filip (41) iz Ašforda, strahovali su da će u isto vreme registrovati Lejsi i u registar rođenih i umrlih.

- Bio je to pravi rolerkoster emocija - prvo smo mislili da ćemo ići kući kao četvoročlana porodica, pa kao tročlana, a onda ponovo kao četvoročlana - rekla je Luiz za BBC.

Nakon operacije, Lejsino stanje se polako popravljalo svakog dana. Ipak, sa starošću od 13 dana, čudo od bebe je još jednom operisano, ne bi li se rešili problemi sa stomom, ugrađenom tokom prvog hirurškog zahvata.

Lejsi je bolnicu konačno napustila posle 111 dana provedenih u njoj, ali je lečenje, praćenje i kontrolisanje njenog stanja nastavljeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA