Posle pet meseci javio se dobitnik 1,5 milijardi dolara: "Južnokarolinac" izabrao da mu isplate nagradu u kešu

On je imao rok do 19. aprila da prijavi dobitak

  • 10
Amerika, lutrija, džekpot Foto: Tanjug/AP

Dobitnik na američkoj lutriji Mega milioni, koji je još u oktobru osvojio 1,5 milijardi dolara, posle pet meseci konačno se javio nadležnima, zatraživši da mu se isplati suma u gotovini od oko 877 miliona dolara, saopštila je Komisija Južne Karoline za lutriju.

Dobitnik je želeo da ostane anoniman, a zvaničnici su ga u javnosti nazvali samo "Južnokarolinac", prenosi Rojters.

On je mogao da bira da li će mu biti isplaćen džekpot od milijardu i po dolara u 29. godišnjih rata ili odmah u kešu 877 miliona dolara.

On je odabrao drugu opciju što je najveća isplata džekpota dobitniku pojedincu u američkoj istoriji, rekla je komisija državne lutrije.

Mesto na kojem je prodat srećni tiket takođe će dobiti nagradu od 50.000 dolara, a država Južna Karolina imaće prihod od 61 milion dolara od poreza na dobit.

Tiket je prodat u oktobru, a dobitnik je imao rok do 19. aprila da prijavi dobitak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki Slovak

    5. mart 2019 | 10:13

    Kad digne lovu avion i pravac u Slovacki raj

  • DRagutin

    5. mart 2019 | 13:26

    Pod kojim je on stresom bio svo ovo vreme, svaka mu cast... Trebalo je to izdrzati! Pametno sto je trazio da ostane anoniman jer u suprotnom bi ostao sam bez igde ikoga i to u roku od par dana, nedelja! Srecno mu bilo i pametno ih potrosio i ulagao!

  • Boki

    5. mart 2019 | 10:32

    koji ste jad od naroda pa jel moguće da koristite moje ime kao vase vlasnistvo strasno strasnoo navikli ste samo krasti!!!!!!!! A sve u svemu Bokili ima drustvo već 2 dana došle ribice iz Srbije sutra kad odu biću aktivan . Pozdrav od jednog jedinog Bokija iz Slovačke carska nebeskog........ Ovi sa potpisima Slovak i ostalim su fejk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA