≫ 

Neobične radne uniforme koje su proslavili poznati: Džobs je uvek nosio crnu rolku, a jedna žena je postala poznata po nošenju pantalona i sakoa (FOTO)

Stručnjaci se slažu da odluke poput onih šta da obučem ili jedem utiču na energiju koja nam je potrebna prilikom donošenja bitnijih odluka

  • 0

Neki od najpoznatijih i najuspešnijih ljudi na svetu poznati su i po tome što nose istu garderobu svakog dana na poslu. U mnogim slučajevima, ove prepoznatljive "radne uniforme" postale su sinonim za osobu.

STIV DŽOBS

Stiv Džobs, jedan od osnivača Epla, možda je najpoznatiji od slavnih koji je usvojio "radnu uniformu". On se skoro uvek pojavljivao u crnoj rolki, farmericama i patikama. Jednom prilikom rekao je da ima oko 100 crnih rolki japanskog dizajnera Iseja Mijaka.

Foto: Flickr/Ben Stanfield

MARK ZAKERBERG

Još jedan tehnički genije poznat je po svojoj radnoj uniformi, a u njegovom slučaju uvek su u pitanju crne ili sive dukserice, ispod kojih uvek nosi jednostavne majice. Sive majice navodno su specijalno napravljene za njega, a jedna košta između 300 i 400 dolara.

Foto: Profimedia

KARL LAGERFELD

Legendarni dizajner, koji je preminuo 19. februara ove godine, bio je poznat po ikonskoj uniformi koja je sadržala crne naočare, crni sako i belu košulju sa dubokom kragnom. Izgled je često dopunjavao nakitom ili rukavicama.

Lagerfeld je u svom ormaru imao oko 1.000 istih belih košulja.

Foto: Tanjug/AP

HILARI KLINTON

Bivši američki predsednički kandidat Hilari Klinton poznata je po tome što uglavnom nosi pantalone i sako na poslu. Često bira sakoe u jarkim bojama i neobičnim dizajnima.

Foto: Tanjug/AP

ANA VINTOUR

Poznata novinarka i glavna urednica magazina Vog godinama nosi istu bob frizuru i crne naočare. Poznata je po tome što se skoro nikada ne smeje, pa na njenom licu ne možete da vidite nikakve emocije.

Foto: Tanjug/AP

ĐORĐO ARMANI

Još jedan dizajner čije modele nose bogataši širom sveta našao se na ovoj listi zbog svoje jednostavne radne uniforme. Skoro uvek na sebi ima teget džemper i pantalone i bele patike.

Foto: Profimedia, AFP

BARAK OBAMA

Jedan od najpoznatijih zagovornika "radne uniforme" je bivši predsednik Barak Obama.

- Primetili ste da uvek nosim sivo ili teget odelo. Pokušavam da smanjim odluke. Ne želim da donosim odluke o tome šta jedem ili nosim. Zato što imam previše drugih odluka - rekao je on u intervjuu iz 2012. godine.

Foto: Tanjug/AP

Mnogi stručnjaci primetili su da donošenje malih i nebitnih odluka poput onih šta da obučem ili jedem tokom dana mogu da iscrpe vašu energiju koju treba da imate prilikom donošenja važnijih odluka.

Možda upravo to pokreće uspešne ljude da usvajaju radne uniforme.

VIDEO: Dačić predstavio "Guči" kapu, deo uniforme prvih srpskih diplomata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA