Srbija je još jednom pokazala da ima VELIKO SRCE: Zorana Ivanić (22) ide na lečenje u Južnu Koreju (VIDEO)

- Presrećna sam, kao nikada pre. Neprestano ponavljam sebi: "Zorana, pa ti ideš u Južnu Koreju!"

  • 13

Zorani Zoki Ivanić (22) iz Zrenjanina život je danas nastavljen tamo gde je stao kada je imala šest godina. Ova harizmatična devojka napokon je uspela da sakupi 40.000 dolara za odlazak u Južnu Koreju na terapije kako bi se izborila sa distonijom, bolešću koja ju je zarobila kada je bila devojčica.

Doktori nisu znali šta je sa devojčicom Zoranom, a ona se 16 godina bori kao lavica! Niste svesni koliko je blizu pobede

Zorana zbog distonije već 16 godina ima jak grč u vratu koji joj glavu vuče u levu stranu. Te kretnje glave su konstantne i bolne, položaji izazvani grčem neprirodni zbog čega ima probleme sa govorom. Fali joj i snage pošto su joj mišići celog tela oslabljeni.

To će se, konačno, promeniti kada 15. februara odleti u Južnu Koreju.

- Presrećna sam, kao nikada pre. Neprestano ponavljam sebi:"Zorana, pa ti ideš u Južnu Koreju!". I ne mogu da verujem da mi se ovo dešava, da sam sama pokrenula akciju i uz pomoć ljudi koje znam i ne znam, uspela da se izborim za svoje zdravlje. Neverovantan je osećaj, ali mislim da će me pravo uzbuđenje uhvatiti tek dan pred polazak - kaže nam ushićena Zorana.

Printskrin: Facebook/Zoka Zorana Ivanic Printskrin: Facebook/Zoka Zorana Ivanic

Većinu života, zbog bolesti, Zorana je provela u depresiji. Ali, pre godinu dana zgrabila je život u svoje ruke i rešila da ga nikad više ne ispusti.

- Saznala sam tada za doktora u Južnoj Koreji kod koga se od 150 pacijenata izleči 145. Ali, taj doktor je skup kao đavo! I to ću mu reći čim stignem na njegovu kliniku. Moje terapije traju tri meseca i koštaju 40.000 dolara - rekla nam je Zorana kada smo je pre mesec dana posetili u Zrenjaninu.

Tada joj je za lečenje nedostajalo 5.000 dolara.

Sada nam je obećala da će nam se redovno javljati iz Južne Koreje i obaveštavati o svom napretku. Zokin put ka izlečenju možete pratiti kod nas na portalu, ali i na njenom youtube kanalu.

Jedini problem koji još postoji je što će novac od SMS-ova biti uplaćen tek u februaru, ali se ne zna tačno kad. Sa tim novcem, Zorana bi trebalo da ima dovoljno za terapije. Zato se akcija i dalje nastavlja.

Na ovaj način možete učestvovati u humanitarnoj akciji:

SMS 166 on 3030

Dinarski: 160-445295-75

Bank number: 00-540-0001516.7

IBAN: RS35160005400001516789

PayPal: savesnikreatori@gmail.com

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA