≫ 

Pola razreda đaka prvaka dobilo KECA zbog ove zagonetke, čije rešenje ne znaju ni na unverzitetu (FOTO)

Raspravu je pokrenula mama jednog đaka koja je na Fejsbuku postavila fotografiju testa svog deteta, smatrajući da su pitanja preteška za sedmogodišnjake

  • 15

Zbog pitanja u zagonetkama pola razreda prvaka dobilo je jedinicu, a o svemu se povela živa rasprava na društvenim mrežama.

 

Tajna pisma Draže Mihailovića Alojziju Stepincu: Ove reči je četnički vojvoda uputio hrvatskom kardinalu (FOTO)

 

"Sedmoro njih ukrug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate. Oni su...?", jedno je od pitanja iz testa za prvake koji je pokrenuo lavinu reakcija na društvenim mrežama. Pored ovog, deca su morala da odgovore "u kojm danu u nedelji rak se krije", kao i "koja dva dana u nedelji u imenu jednog se kriju".

 

Raspravu je pokrenula mama jednog đaka koja je na Fejsbuku postavila fotografiju testa svog deteta, smatrajući da su pitanja preteška za sedmogodišnjake. Štaviše, kaže da je pola razreda koji pohađa njeno dete dobilo jedinice.

 

- Evo molim vas ako mogu da se jave roditelji prvaka da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadacima koje dobijaju deca. Evo iskreno, ja sam ogorčena, priloziću deo testa koji su deca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dve mame rekle ako se ovako nastavi da će decu prebaciti u drugu školu ili drugi razred (pošto a I b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo s time? - pita zabrinuta mama koja je postavila test na grupu "Mame na fejsu".

 

 

Taj je post izazvao živu raspravu u više od 550 komentara, među kojima je većina bila stava da postavljena pitanja nisu za đake prvake, te da na ovo ni one same ne umeju da odgovore.

 

Hrvatski rektor nije uspeo da odgonetne zagonetku za prvake

 

Zagonetku nije znao da reši ni rektor Univerziteta u Zagrebu Damir Boras. Novinari su ga upitali može li on da odgovori na tu zagonetku, na što je odvratio: "Ako sam dovoljno pametan, možda".

 

Foto: Wikimedia/Roberta F.

Foto: Wikimedia/Roberta F.

 

- Ja uvek imam asocijaciju da se vrti sedam Palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvek prva dečja asocijacija - odgovorio je Boras, ali naravno nije bio u pravu.

 

Odgovor koji su deca trebala dati je - sedam dana u nedelji.

 

- To je potpuno pogrešno. To nije krug, sled vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to krug. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina dece to neće tako povezati - kazao je Boras.

 

On je dodao da zagonetke moraju uticati za razvijanje kreativnosti, a ne da decu "zafrknete" i onda im date lošu ocenu.

 

- Ako su dobili jedan, kriva je profesorka - kazao je Boras.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    17. februar 2017 | 16:18

    “Sedmoro njih ukrug se vrte, jedan drugog prate i opet se napočetak vrate. Oni su…?” Просто ко пасуљ: шест република СФРЈ * Косово = седам идиота.

  • Vlada

    17. februar 2017 | 15:59

    To su naši političari koji se smenjuju u fotelama.

  • Milan

    17. februar 2017 | 17:23

    Ovo za dane u nedelji ja sam imao kao zagonetku pre pedeset i vièe godina. Odgovor je, naravno, bio isti i svi smo znali. Ovo za ponedeljak je takodje logiéno, pa ne znam šta ovde nije jasno, osim da se deca danas zatupljuju moblinim telefonima, jer nema direktne komunikacije koja tera na razmišljanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA