≫ 

Da li će biti beli Uskrs na Balkanu? Sledi neverovatan obrt vremena, ovakve nas temperature očekuju naredne nedelje

U pojedinim delovima centralne Srbije jaka kiša je počela još danas da pada, a vozačima se savetuje oprez

  • 2

Mnogi će, uprkos lepim danima koji su bili pred nama, najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs morati da provedu kod kuće jer, sudeći po najavama meteorologa, od sutra nas očekuje zahlađenje, sredinom nedelje i drastičniji pad temperature. Osim ovoga, meteorolozi predviđaju obilnije padavine, pojavu jutarnjeg mraza, negde čak i sneg! U pojedinim delovima centralne Srbije jaka kiša je počela još danas da pada, a vozačima se savetuje oprez.

Popodne se očekuju kiša i mokri kolovozi: Pad temperature može da izazove i druge probleme

Danas uglavnom suvo, uveče kiša i grmljavina

Kiša koja trenutno pada na području centralne Srbije, na Zlatiboru i Kopaoniku u mnogome utiče na otežano odvijanje saobraćaja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Sutra se očekuje hladnije vreme sa kišom, a na visokim planinama i sa snegom.

I u Beogradu će sutra biti oblačno sa kišom i hladnije. Kasnije posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.

Printskrin/Youtube/RHMZ Printskrin/Youtube/RHMZ

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ujutru i pre podne na jugu jos ponegde sa kišom. Uveče i tokom noći kiša se očekuje i u severnim i centralnim krajevima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U utorak jutro hladno, u centralnim i južnim krajevima sa slabim mrazem. Tokom dana jače naoblačenje sa jugozapada, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima uz pad temperature.

Lokalno obilne padavine očekuju se od utorka do petka, naročito u sredu, kada se u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima očekuje od 20 do 40 milimetara kiše za 24 sata. U Beogradu će obilnija kiša pasti u sredu, sa količinom od 20 do 30 milimetara za 24 sata.

Hladan talas koji nailazi tokom sledeće nedelje doneće obilne padavine i zahlađenje, a u pojedinim krajevima i sneg i u Hrvatskoj. Kako objašnjavaju meteorolozi, u pitanju je isti hladni talas iz Sredozemlja koji će stići i do Srbije, i koji će u brdskim predelima verovatno doneti i sneg.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA