Emotivna ispovest malog Uroša, čiji se brat pre 2 godine utopio kod Bele Crkve: Nadao sam se da ga neće pronaći, znao sam da ću morati sve da priznam

Svađali smo se oko toga ko će da čuva stoku i često smo se tukli...

  • 21

Kobnog 13. juna 2015. godine Uroš je s bratom Stefanom čuvao ovce i kad su pokušali da spasu jagnje koje je upalo u reku, stariji dečak se utopioUroš, kako kaže, iz straha nije smeo da prizna šta se dogodilo, već je rekao da su kidnapovali Stefana. 

 

SRCE DA TI PUKNE: Stefan Ilić (12) se udavio u reci dok je pokušavao da spasi jagnje! (FOTO)

 

Policija, Žandarmerija i cela Srbija bili su na nogama, a telo je dva dana kasnije pronašao komšija.

 

Dve godine nakon tragedije Uroš kroz suze objašnjava da je pokušao da pomogne bratu.

 

- Video sam da je tri puta izronio iz vode, dodavao sam mu štap, ali nije mogao da ga uhvati. On bi mene izvukao da smo bili u obrnutoj situaciji. Ni ja ne znam da plivam i bilo me je strah da priđem bliže reci - kaže dečak pred majkom Gordanom i ocem Stevom za jedan beogradski medij.

 

Na pitanje zašto je izmislio priču, odgovara da ga je obuzeo strah.

 

- Nisam smeo da priznam mami i tati. Morao sam nešto da smislim. Gledao sam filmove u kojima otimaju decu i palo mi je na pamet kako bih mogao tako nešto da ispričam. Međutim, sve se srušilo kad su pronašli Stefanovo telo, znao sam da ću morati sve da priznam - priča dete za koje psiholozi kažu da je natprosečno inteligentno.

 

Foto: Milena Đorđević, MUP

Foto: Milena Đorđević, MUP

 

Dečak negira da je namerno gurnuo brata.

 

- Svađali smo se oko toga ko će da čuva stoku i često smo se tukli. Zato sam se plašio da kažem da se utopio, jer znam da bi mene okrivili - priča Uroš, koji ove godine navršava treći razred.

 

Kaže da nije ponosan na ono što je uradio.

 

Foto: Youtube

Foto: Youtube

 

- Dok ga nisu pronašli, nisam mogao da spavam. Mislio sam da moram da se držim te priče, nadao sam se da ga neće pronaći. S druge strane, izgubio sam brata, Stefan mi mnogo nedostajw. Mesec dana sam ga sanjao kako me doziva, kako me moli da mu pomognem - priča jecajući dečak.

 

On objašnjava da je Stefan vodio računa zajedno sa ocem o porodici i o novcu, ali da je tu ulogu sada on preuzeo.

 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

- Tata vodi glavnu reč u kući, ali ja brinem o novcu i da u kući ima sve što nam treba jer najbolje računam. Ponekad bude teško, ali snalazimo se, mlađa braća me slušaju - priča Uroš, koji ima još dvojicu mlađe braće i jednog starijeg, kao i dve starije sestre.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diki

    12. jun 2017 | 02:01

    Sam najbolje zna istinu,meni se ovo dete ne svidja nimalo

  • Manjaca

    12. jun 2017 | 01:29

    Tuzna sudbina :(

  • ana

    12. jun 2017 | 06:57

    Jadno dete u kakvim uslovima odrasta, nije ni cudo sto je navukao ovoliki strah od oca. Verovatno od rodjenja terani samo da rade i cuvaju stoku bez ikakvog detinjstva i igre..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA