≫ 

Tramp: Napadač koji je ranio senatora i pucao na republikance je mrtav, ispaljeno 100 metaka (FOTO)

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata koja je trebalo da se odigra sutra

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je osumnjičeni napadač, koji je danas otvorio vatru na republikance, preminuo od posledica povreda zadobijenih tokom pucnjave.

Pisac Stiven King konstantno je napadao Trampa na Tviteru: Ali ga je američki predsednik samo zbog ovog tvita blokirao

- Napadač je podlegao povredama - rekao je Tramp u obraćanju javnosti iz Bele kuće, prenele su agencije. Nešto ranije, neimenovani zvaničnici su identifikovali napadača kao Džejmsa T. Hodžkinsona iz Ilinojisa.

Napadač je pucao u Aleksandriji na republikanske članove američkog Kongresa, ranivši najmanje pet osoba, među kojima i šefa poslaničke grupe Stiva Skalisa.

Sve se odigralo tokom treninga bejzbola, organizovanog za republikanske članove Kongresa u Aleksandriji u Virdžiniji, nedaleko od Vašingtona, javili su američki mediji.

Congressman Shot

Šef policije Majkl Braun je novinarima rekao da su povređeni prebačeni u bolnicu. Među ranjenima su i dvojica pripadnika policijskog obezbeđenja Kapitol hila.

Republikanac Mo Bruks iz Alabame, koji je bio na mestu napada, naveo je za CNN da je napadač belac i da je ispaljeno između 50 i 100 metaka. Republikanski senator Džef Flejk je izjavio da je Skalis ranjen u levi kuk. Flejk tvrdi i da je napadač upucan.

Congressman Shot

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru objavio da je Skalis "istinski prijatelj i patriota" i da se moli za njegov oporavak, prenele su agencije.

Tramp je naveo da je Skalis teško povređen, ali da će se oporaviti.

Congressman Shot

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata koja je trebalo da se odigra sutra.

CNN je javio da su i demokrate imale trening, ali na drugom terenu i na drugoj lokaciji.

Donald Trump

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • србИН

    14. jun 2017 | 19:17

    Понестало Индијанаца па се каубоји убијају међусобно

  • Alf

    14. jun 2017 | 22:23

    Bice da je primio Islam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA