≫ 

U ovom gradu trećina maturanata ima Vukovu diplomu, a među njima je i jedan Ginisov rekorder (FOTO)

Poznati gimnazijalci koji su završili ovu školu su: Vesna Čipčić, Dajana Butulija, Viktor Škorić, Ivan Ćirilov, Miroslav Mika Antić, Slavko Fodor, Stefan Šorak, Ranko Žeravica i mnogi drugi

  • 2

Svake godine kikindska Gimnazija “Dušan Vasiljev” iznedri generaciju talenatovanih učenika koji tokom školovanja postignu veliki uspeh na mnogobrojnim takmičenjima iz oblasti prirodnih, društvenih nauka i sporta. Ove godine od čak 91 maturanta, skoro trećina su nosioci prestižne Vukove diploma, a pored đaka generacije i istaknutog sportiste, gimnazija je dobila i filozofa godine.

Ko uči zbog znanja, a ko zbog ocena: U Srbiji sve više "vukovaca", ali da li oni zaista toliko vrede?

Ljubomir Zamurović, direktor Gimnazije “Dušan Vasiljev” ponosno je istakao da je reč o generaciji kojoj će biti dodeljene specijalne diplome, zahvalnice i Vukove diplome.

- Gimnazija je oduvek važila za školu koja svake godine donese novu generaciju talentovanih budućih studenata koji uspeh ostvare i kasnije, tokom studija i prilikom zaposlenja. Ove godine od 91 maturanta imamo čak 25 nosioca Vukove diploma koji će krenuti na fakultet, a ne sumnjamo da će i tamo dokazati koliko su vredni i marljivi.

Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda

Dunja Duvnjak, učenica generacije kikindske gimnazije, istakla je da se ovoj tituli nije nadala, jer u školi postoji dosta odličnih učenika.

- Presudilo je republičko takmičenje iz književnosti gde sam osvojila drugo mesto. Upisaću Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i nadam se da ću nastaviti marljivo da učim. Mogu da kažem da se svaki trud ipak isplati - rekla nam je Dunja.

Spotista generacije Nikola Putnik, nezvanično je i oborio Ginisov rekord u preskakanju vijače.

Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda

- Čast je dobiti ovakvo priznanje, tokom školovanja bavio sam se sportom, treniram koškarku a učestvovao sam i u raznim drugim disciplinama - odbojci, atletici i rukometu - kaže Nikola.

A pored istaknutih Vukovaca i odličnih gimnazijalaca, ove godine izabran je i filozof generacije, Dejan Bogosavljev, koji je pre dve godine na međunarodnom takmičenju u Belgiji predstavljao Srbiju.

Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda

- Zahvaljujem se svojoj školi, profesorima i mojim drugarima - kaže nam filozof koji će ne sumnjamo upisati Filozofski fakultet.

Interesantno je da je od 25 Vukovaca, čak njih petnaest iz jednog odeljenja prirodno-matematičkog smera.

Ponosni profesori, roditelji, a i sami kikindski gimnaziljalci svečano su primili svoje diploma u sali Gradske kuće. O njihovim uspesima i podvizima još dugo će se pričati, a Kikinda može biti ponosna na mlade talentovane nade koje čine biser grada.

Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda Foto: Gimnazija Dušan Vasiljev Kikinda

Kikindska gimnazija osnovana je davne 1858. godine kada se zahvaljujujući kikindskim meštanima otvara prva srednja škola u gradu - Velikokikindska gimnazija.

U početku smeštena u zgradi Kurije, 1899. godine doneta je odluka o izgradnji nove moderne zgrade –gradske gimnazije.

Ova škola oduvek uživala ugled u zemlji, pa su njeni maturanti najčešće bili izvanredni studenti, a kasnije i priznati naučni radnici.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    17. jun 2017 | 19:16

    Има стварних диплома, но има око 40% диплома које немају покриће у знању. Слично је и са факултетским дипломама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA