TRAŽIĆU NADOKNADU ŠTETE OD TRIBUNALA: Šešelj neće ići na izricanje presude

Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu zato što je nema, zato što nisam kriv ni po jednoj od tačaka političke optužnice koja mi je stavljena na teret - navodi Šešelj

  • 22

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije se žalio na presudu Haškog tribunala, kaže da neće ići ni na izricanje presude, te da s Tribunalom može jedino da razgovara o visini nadoknade za štetu zbog pritvora i kršenja prava. Umesto žalbe, za koju je inače istekao rok, Šešelj je uputio "formalni odgovor" glavnom tužiocu Seržu Bramercu, koji su, kako kaže, sačinili njegovi pravni savetnici.

Tužilaštvo Srbije došlo do novih dokaza: Proširena optužnica protiv Haradinaja

Karić opet otišao iz Srbije (FOTO)

- Stav Serža Bramerca o bilo čemu pa ni o mom procesu ni najmanje me ne zanima. Sa Haškim tribunalom ja sam zauvek završio. Proveo sam u pritvoru dvanaest godina tokom kojih sam u potpunosti bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu zato što je nema, zato što nisam kriv ni po jednoj od tačaka političke optužnice koja mi je stavljena na teret - navodi Šešelj u odgovoru.

TANJUG / SAVA RADOVANOVIC TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Dodaje da je svoje obećanje dato srpskom narodu da će raskrinkati i rasturiti antisrpski haški tribunal ispunio i da se "haškim razvalinama" sigurno više neću vraćati, čak ni na izricanje presude po žalbi.

On smatra da je sve što je imalo veze sa bilo kojom od tačaka optužnice okončano pre više od devet meseci.

Kad je reč o postupku koji je protiv njega vođen, Šešelj smatra da je jedino otvoreno pitanje pravične nadoknade štete zbog "nepotrebnog, neosnovanog i protivpravnog dvanaestogodišnjeg pritvora i namernog, upornog i sistematskog kršenja svih mojih ljudskih i procesnih prava".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆Panter☆☆☆

    11. januar 2017 | 16:25

    Oderi ih debelo!!!! To je vec trebalo da se desi!

  • Petar

    11. januar 2017 | 14:45

    Vojo ti si Kralj nad Kraljevima. Živeo !

  • brana

    11. januar 2017 | 14:40

    Uzmi im sve!Duse nemaju pa to i ne mozes ali uzmi im pare da obezbedis i unuke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA