(UZNEMIRUJUĆE) USTAŠE JOJ ODSEKLE DOJKU PA JE ZAKOPALE: Jezivi zločin nad ženom Riste Radojčića (FOTO)

Premda je mesto ovog zločina vrlo verovatno Hercegovina, ne znamo pouzdano zato što su podaci do kojih smo uspeli da dođemo u arhivama vrlo šturi. Međutim, pouzdano znamo

  • 15
Leš žene Riste Radojčića kojoj je tokom mučenja od strane ustaša odsečena dojka. Foto: Znaci.net/Muzej revolucije naroda Jugoslavije

Na slici pred vama nalazi se iskopani leš supruge izvesnog Riste Radojčića, koju su ustaše ubile a dok su je mučile odsekle joj jednu dojku. Verovatno negde u Hercegovini. Nažalost, tačne okolnosti nisu nam poznate jer je opis slike koji može da se nađe u arhivama vrlo štur i nepotpun.

Ono što nam jeste poznato jesu mentalne okolnosti ljudi koji su sposobni i kadri da urade ovako nešto. Kažemo ljudi, jer, premda je ovaj zločin izvršio jedan čovek ili šaka njih, ovo nije usamljeni slučaj, što je uostalom i opštepoznato.

Puna je teritorija takozvane Nezavisne Države Hrvatske i ovakvih zločina i ovakvih slika. Ustaše, ti najgori izrodi hrvatskog naroda, nisu prezali bukvalno ni od čega, ništa im nije bilo sveto, nikoga nisu štedeli, čak ni decu, i nije bilo granice njihovih zverstava.

Srećom, tu je bila Narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije — sačinjeni mahom od Srba i Hrvata, tada bratski ujedinjenih u ideji gradnje novog društva i sveta — koja je ovim fašističkim izrodima i bolesnicima došla na kraju glave.

A ko zna, možda je vinovnik ovog zločina postradao baš kod onog zloglasnog Blajburga, gde su partizani pobili 50-100.000 ustaša, zbog čega današnji neofašisti u Hrvatskoj toliko kukaju.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • vuk

    16. septembar 2017 | 21:56

    idite kod njih na more..nikad nisu se stidili ustastva nego su dan danas ponosni..bili i ostali ustase..

  • DARKO 100%

    16. septembar 2017 | 21:21

    ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA😇📖

  • Strasno

    17. septembar 2017 | 12:48

    Sakate nam narod...pobili nas 700.000 na najbestijalniji nacin...prerstili preko 250.000...i vi govorite o Srbima i Hrvatima u partizanima...kojim hrvatima?5 % u partizanima a 95% u ustasama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA