≫ 

Džeki je ubila Kenedija?! Podigla je ruku ka njegovom grlu, usledio je bljesak. Ovaj snimak predstavljaju kao dokaz (FOTO) (VIDEO)

Sada se sumnja da je CIA angažovala Džeki Kenedi da upuca Kenedija u grlo tog sunčanog jutra 1963. godine

  • 5

Ubistvo američkog predsednika Džona Kenedija ne prestaje da fascinira javnost. Nakon brojnih teorija o tome šta se krije iza njegovog ubistva i ko je pravi ubica, pojavila se jedna nova priča. Naime, pojedinci razmatraju mogućnost da bi ubica mogla da bude njegova supruga Džeki. Nova teorija je dospela u javnost povodom 54. godišnjice od atentata na Kenedija, koji je ubijen 22. novembra 1963. godine u Dalasu.

Zanimljivi detalji iz tajnih dokumenata o ubistvu Kenedija: Šta je stajalo u beleškama FBI i CIA nekoliko sati posle atentata?

Već više od pola veka većina nezavisnih istražitelja se slaže da je Li Harvi Osvald (24), bivši američki marinac, koji je i optužen za ubistvo, nevin ili da nije bio jedini koji je pucao u predsednika tog dana.

Vorenovska komisija je osnovana da istražuje atentat. ali je mnogo pitanja ostalo bez odgovora. Mnogi veruju da ova komisija nije osnovana da bi se otkrile činjenice, već da bi se sakrile, prenosi Dejli Mejl.

Foto: AP/Tanjug

Sada se sumnja da je CIA angažovala Džeki Kenedi da upuca Kenedija u grlo tog sunčanog jutra 1963. godine.

U zvaničnom izveštaju je napisano da je Li Harvi Osvald, koji je ubijen dva dana kasnije od strane vlansika noćnog kluba Džeka Rubija, ispalio tri metka na autombil u kojem je bio Kenedi.

Foto: Tanjug/AP

Prvi metak je pogodio auto, drugi je pogodio predsednika i ubio ga, dok je treći povredio guvernera Džona Konalija, koji je takođe bio u automobilu.

Dr Džejms Fetzer autor knjige "Ubistvo u Deali Plazi" smatra da Osvald nije ubica.

Kraljica Elizabeta II i Džon Kenedi. Foto: Tanjug/AP

- Prema izveštaju Vorenovkse komisije, Osvald je pogodio dve osobe i ispalio je tri metka za šest sekundi - rekao je on.

Kvalifikovani stručnjaci su pokušali da provere ovaj scenario ali nisu uspeli. Ono što izveštaj tvrdi prema njegovom mišljenju nije moguće.

Da li to doktor sugeriše da je Kenedija ubio neko ko mu je bio bliži, odnosno neko ko je sedeo pored njega tog dana?

Foto: Tanjug/AP

On ipak ne optužuje direktno Kenedijevu ženu, koju neki smatraju da je tog dana ubila supruga, prenosi Dejli Mejl.

Prema Vorenovoj komisiji Kenedi je upucan u glavu dva puta od pozadi, ali povrede tvrde drugačije.

- Rendgenski snimci autopsije su falsifikovani kako bi se sakrila masivna povreda koju je dobio na zadnjem delu glave, a koja je uzrokovana pucnjem spreda. Autopsija je falsifikovana - tvrdi on.

Foto: Tanjug/AP

Više od 40 svedoka je reklo da je Kenedi imao ogromnu povredu na glavi, ali to fotografije sa autopsije ne pokazuju, već samo jednu manju povredu u zadnjem delu njegovog vrata.

Novinar i pisac dr Džim Mars, koji je umro ranije ove godine, pisao je o zaveri protiv JFK u svojoj knjizi. On se slaže sa dr Fetzerom da je Kenedi upucan spreda, a ne sa leđa. Prema njegovom mišljenju Vorenova komisija to nije smela da objavi jer bi onda morali da priznaju da je bilo više od jednog ubice.

Svakog koga zanima ova priča, trebalo bi da pogleda čuveni Zapruderov film.

Krojač iz Dalasa Abraham Zapruder je istakao da je toga dana bio na mestu događaja. On je snimio sve šta se dešavalo. Film je potom konfiskovan i nije bio dostupan javnosti sve do 1975. godine. Mnogi koji su pogledali film smatraju da se Džeki ponašala čudno.

U jednom trenutku na snimku može da se vidi kako Kenedi teško diše i da izgleda kao da ima problem. Njegova supruga se onda okreće na svom sedištu i naginje prema suprugu.

Foto: AP/Tanjug

Teoretičari zavere onda ističu da se izgleda kao da ona podiže svoju levu ruku prema njegovom grlu i da se iznenada vidi bljesak, kao da je pucala iz pištolja, a da se onda Kenedijeva glava naginje unazad.

Mnogima je bilo sumnjivo i to što se nije zaklonila, kao što je verovatno i trebala da uradi u ovoj situaciji, ona se penje ka zadnjem delu automobila.

Teoretičari zavere tvrde da u njenoj levoj ruci može da se vidi nešto što svetli. Ono što navodno podupire ovu tvrdnju jeste i činjenica da je Džeki pisala levom rukom.

Najpopularnije objašnjenje za ovu situaciju jeste da je ona bila u stanju šoka i da je samo htela da pokupi delove lobanje i mozga svog supruga, prenosi Dejli Mejl.

Foto: Wikimedia Frank Powolny/White House Press Office WHPO

Kao razlog zašto bi Džeki htela da ubije muža navodi se njegova navodna ljubavna veza za glumicom Merilin Monro. CIA je takođe imala svoje razloge da ukloni predsednika, jer on nije krio svoje namera da umanji moći tajnim službama.

Da li je moguće da je CIA iskoristila ljubomornu i ljutu ženu da ubije predsednika SAD Džona Kenedija? Svoja mišljenja nam napišite u komentarima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • комуниста

    23. novembar 2017 | 12:45

    Ха, ха, каква будалаштина. Обична размажена принцеза ма колико била љубоморна овакво убиство не би могла да изведе. Психолошки профил јој не одговара за убиство у стилу Бонда. Ово се тренира годинама, и нормално испирање мозга иде у пакету. Џеки је могла само у кухињи, у афекту ножем, или пиштољем да убије. Али у колима пред публиком, ипак она је била дама, жељна да буде виђена, да јој се диве. Тако да ово делује смешно и наивно ко цртић Мики Маус. Зна се ко је убио, зашто, зна ае налогодвац. Одмах после убиства Кенедија почео је највећи геноцид која је историја видела, Вијетнам.

  • Pravoslavac

    24. novembar 2017 | 03:26

    Ima na youtobe-u dokumentarac gde se govori da je sofer najverovatnije pucao u Kenedija,ima momenat snimljen koji ide u korist te tvrdnje.

  • Dusan

    27. novembar 2017 | 16:43

    Ма немојте људи лупати глупости.Циа је била и биће моћна и тд и сад.То је све спаковано у седишту Циа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA