OVO JE POSLEDNJI NINDŽA NA SVETU: Ono što on radi, to ne može nijedno drugo ljudsko biće! (VIDEO)

Japanska vlada je odlikovala ovog majstora za rad i doprinos na području kulture i ratničkih veština

  • 1

Dr Hacumi Masaki je osnivač i glavni učitelj organizacije za podučavanje borilačkih veština "Bujinkan Dojo". Njega danas smatraju jednim od najboljih majstora borilačkih veština na svetu, a sama japanska vlada ga naziva svojim nacionalnim blagom.

ZVALI SU GA "EKSPERIMENT": Niko nije verovao da ljudsko biće može da bude toliko snažno!

On je čak i odlikovan za svoj rad i doprinos na području kulture i ratničkih veština.

Počeo je da se bavi borilačkim veštinama kada je imao 7 godina. Posle kenda, kasnije je učio aikijucu i džudo. Bavio se i boksom, fudbalom i gimnastikom, a između ostalog je diplomirao dramsku umetnost i učio o orijentalnoj medicini i kiropraktici.

Postoji i legenda o njegovom putovanju do učitelja pod imenom - Bengalski tigar, do kog je putovao po petnestak sati preko ostrva Honšu. Učitelj Soke Takamucu pričao je da je njegov učenik imao stalni osećaj "da hoda ispod oštrice mača" i zato mu je dao majstorsku licencu za devet škola ratničkih veština.

Posle smrti svoga učitelja, on je osnovao školu pod imenom "Bujinkan Dojo" što znači "Mesto gde vežba Božji ratnik". Nekada je putovao po celom svetu da bi podučavao ljude, ali danas se seminari i treninzi održavaju samo u Japanu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA