CRNE RUPE IPAK POSTOJE: Hoking tvrdi da su one prolaz u DRUGI UNIVERZUM

Takođe, on je objasnio da bi se svemirski putnici, koji upadnu u crnu rupu, vratili na neko drugo mesto, ali ne i u svoj svemir

  • 8

Na društvenim mrežama ponovo se povela polemika o crnim rupama i njihovom postojanju. Naime, Stiven Hoking je pre dve godine izjavio da crne rupe ne postoje, da bi godinu dana kasnije izašao u javnost sa informacijom da su baš one prolaz u drugi univerzum!

 

Evo šta će se desiti ako Zemlja upadne u crnu rupu (VIDEO)

 

On je, takođe, objasnio da bi se svemirski putnici, koji upadnu u crnu rupu, vratili na neko drugo mesto, ali ne i u svoj svemir.

 

Zapravo, crne rupe uopšte nisu tako "crne" kao što se ranije mislilo i možda su prolazi u neke druge univerzume.

 

- Postojanje alternativnih realnosti je vrlo moguće. Rupa bi morala da bude velika, a ukoliko bi se rotirala, mogla bi da bude prolaz u drugi univerzum. Ipak, povratak u naš svemir ne bi bio moguć. Zato se nikad ne bih usudio da to probam, iako bih rado putovao svemirom - našalio se Hoking.

 

Printskrin: YouTube / NASA Goddard

Printskrin: YouTube / NASA Goddard

 

Hoking sada sugeriše da bi informacija mogla da se sačuva na "granici" crne rupe – na horizontu događaja. To znači da nikad ne prolazi kroz rupu, ali se i ne vraća nazad u svemir.

 

- Ako upadnete u crnu rupu, ne odustajte - rekao je on publici u Stokholmu.

 

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    13. april 2016 | 16:24

    U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA VASOM TEORIJOM -JEDINO JE OPASNO AKO UDJES U CRNU RUPU SRBIJE ONDA SI IZGUBLJEN ZA UVEK I NIKAD I NIGDE SE NECES POJAVITI !!!!

  • I U"Sima

    13. april 2016 | 18:12

    On polazi od činjenice da se naš život vrti oko rupe:izađeš iz rupe celog života ti je san da upoznaš što više rupa i na kraju završiš u Crnoj rupi i odlaziš u neku drugu galaksiju.

  • gavran

    13. april 2016 | 18:13

    Otkud on to zna?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA