Hvatajte kapitaliste i MMF, tresite ih dok im ne ispadne zadnja para: Kandidat za predsednika Francuske postao junak igrice

Melanšon hvata kapitaliste i trese ih dok im iz džepova ne ispadne i zadnja para

  • 1

Kandidat radikalne levice Žan Lik Melanšon na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj glasovima se ubrzano približava favoritima, ultradesničarki Marin Le Pen i centrističkom Emanuelu Makronu. Doprinos njegovoj političkoj i medijskoj promociji daju i kreatori kompijuterskih igrica, pa je tako Melanšon postao nepokolebljivi heroj u igrici Fiscal Kombat.

Počelo odbrojavanje za najvažnije izbore u Evropi: Marin Le Pen želi da pokori Francusku, ali ovaj kandidat postaje sve popularniji (FOTO)

Melanšon hvata kapitaliste i trese ih dok im iz džepova ne ispadne i zadnja para.

Susreće i pohlepnog menadžera koji namerava da skloni pare u švajcarsku poresku oazu, na šta ga veteran levice upozorava da promisli još jednom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ti imaš milione, a nas je na milione - kaže on.

Kada mu se na putu pojave Kristin Lagard, direktorka MMF-a, i Nikola Sarkozi, bivši francuski predsednik, Melanšon može da ih sa lakoćom podigne u vazduh i da ih lansira prema nadolazećim kapitalistima, prenosi antifasisticki-vjesnik.org.

Više o projektu pročitajte na stranicama LeMonde.fr.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA