Ovo selo u Italiji će vam platiti 2.000 evra ako se preselite tamo!

Inicijativu je pokrenuo zvaniičnik Danijel Galijano kako bi udahnuo život u selu čiji je broj stanovnika u proteklih nekoliko godina drastično smanjen

  • 4

Rukovodstvo sela Bormida u Italiji nudi 2.000 evra svakome ko se tamo preseli, u pokušaju da spreči da to mesto postane "naselje duhova".

 

U ovom selu živelo je samo 300 ljudi i tonulo je u propast, a onda su stigle izbeglice: Dogodio se veliki obrt, širi se na komšijska sela (VIDEO)

 

Svako ko se preseli u Bormidu, koje je na samo 420 metara iznad nivoa mora u regionu Ligurija na zapadu Italije, plaćaće kiriju od oko 50 evra. Bormida trenutno ima oko 394 stanovnika.

 

Inicijativu je pokrenuo zvaniičnik Danijel Galijano kako bi udahnuo život u selu čiji je broj stanovnika u proteklih nekoliko godina drastično smanjen, jer mladi odlaze da pronađu posao u najbližem velikom gradu Savoni ili dalje.

 

Konačni detalji o iznosu ponuđenog gotovog novca tek treba da budu utvrđeni i odobreni u lokalnoj skupštini, ali ukoliko sve prođe u najboljem redu od naredne godine svako ko pređe da živi u iznajmljenom ili kupljenom domu u Bormidi dobiće na poklon 2.000 evra.

 

Foto: freepik.com

Foto: freepik.com

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA