Kako da preživite napad nožem: Dve stvari upravo sada imate u džepu i one mogu da vam spasu život (VIDEO)

Eksperti za samoodbranu savetuju da možemo da koristimo svakodnevne predmete kako bi se zaštitili ako se desi da postanemo žrtve napada

  • 13

Kako smo u poslednje vreme imali seriju terorističkih napada u svetu gde su napadači koristili nož kao oružje, eksperti za samoodbranu objašnjavaju na koji bi način ljudi mogli da se zaštite ako dođu u situaciju da budu žrtve ovakvog napada.

 

Repriza scenarija u Londonu: Napadač sa nožem vitlao ispred parlamenta, policija se digla na noge! (FOTO)

 

Eksperti savetuju da možemo da koristimo svakodnevne predmete kako bi se zaštitili kao što su ključevi od kola ili čaša u kojoj se nalazi neki topao napitak.

 

Tako da ako napadač krene nožem ka svojoj žrtvi kao prvi savet navode da možemo napadaču da u lice bacimo ključeve od kola ili topli napitak koji se nalazi u čaši. Potom savetuju da se odmah pobegne i da se ne upuštamo u nešto što bi po nas moglo da bude fatalno.

 

Ako je žena ta koja je napadnuta, eksperti savetuju da prvi skine svoje štikle kako bi mogla što pre da pobegne od napadača.

 

Kao štit prilikom napada možemo da koristimo mp3 uređaj, mobilni telefon ili laptop ako ga imamo pri ruci. Tom prilikom kao štit bi mogao da posluži i ranac ako ga nosimo sa sobom.

 

Prema njihovom mišljenju, sve to može da nam da par sekundi dragocenog vremena da pobegnemo, prenosi Dejli Mejl.

 

Oni navode da se većina fatalnih povreda od noža dese na levoj strani tela kada je napadač dešnjak. Vrlo je važno da se u tom slučaju telo pokrije rukama kako napadač ne bi mogao da dopre do naših vitalnih organa.

 

Ako dođemo do te situacije to znači da se dešava izuzetno težak napad i da moramo ipak da nađemo način da odgurnemo napadača i da pobegnemo što je pre moguće.

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • B

    16. jun 2017 | 22:18

    Znači savet je " bež te noge ...

  • Goxy

    16. jun 2017 | 23:04

    Posto je vreme takvo kakvo je.Svaki narkoman ima noz.Suzavac ,biber sprej pri ruci i gas sto dalje od njega.Oni koji znaju da se snadju nek hvataju sta stignu ,za izbijanje noza mora mnogo da se vezba i vezba zato bolje ne izigravati supermena sve je u brzoj reakciji.

  • Pedja

    16. jun 2017 | 18:17

    Nista idiotskije i kukavickije ne moze bitu nego napad nozem ili nekim slicnim predmetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA