≫ 

Marjam je majka rekorderka: Ima 39 godina i više dece nego što ima godina (VIDEO)

Seljani smatraju da je ona najplodnija žena u Ugandi

  • 18

U centralnoj Ugandi u selu Kabimbiri živi Marjam Nabatanzi, 39-ogodišnja žena koja možda drži svetski rekord sa najviše dece, budući da ih je do sada rodila čak 44-oro, od kojih je 38 živo.

 

VALENTINA JE RODILA ČAK 69 DECE: Preživela je 27 porođaja, bila glavna priča u selu. To nije kraj, njen muž je imao 87 dece!

 

Prve četiri trudnoće bile su blizančane, zatim je imala tri trudnoće u kojima je rodila petorke, a zatim tri trudnoće sa trojkama. Posle toga je još jednom imala blizance, a sve ostale trudnoće bile su joj sa jednim detetom.

 

Foto: Printskrin Youtube/ Kassim Kayira

Foto: Printskrin Youtube/ Kassim Kayira

 

Sva deca su joj starosti između pet meseci i 23 godina, i sve ih je rodila prirodnim putem. Prvu trudnoću imala je odmah nakon što se udala sa svega 13 godina za čoveka koji je tada imao 43 godine, a kako je sama priznala, decu je rađala u razmaku od godinu i po dana.

 

Kako kaže, rano se udala jer joj je majka rano umrla, pa je kao devojčica sama ostala sa ocem, koji ju je što pre udao za prvog koji je naišao.

 

Foto: Printskrin Youtube/ Kassim Kayira

Foto: Printskrin Youtube/ Kassim Kayira

 

Marjam je svu svoju decu začela sa istim muškarcem, svojim suprugom, koji je nakon poslednjeg porođaja nestao i ostavio je da se sama brine o deci. Prethodno ju je godinama maltretirao, tukao i uzimao joj sve što bi u kući imali, dok ništa za mnogočlanu porodicu nije doprinosio.

 

 

Iako je nekoliko puta pokušavala da koristi kontraceptivna sredstva, sve je bilo uzaludno i uvek bi ponovo zatrudnela, i to sve zbog retkog hormonskog poremećaja koji ima, a koji se zove hiperovulacija, usled kojeg kad god bi zatrudnela uglavnom rodila više dece odjednom.

 

Marjam je sada sama sa svojom decom, sama je podigla kuću i opremila je, i kako kaže, ne eli da prosi već vredno radi i uči razne zanate kako bi mogla deci da obezbedi školovanje, odeću i hranu. 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Toma

    27. jun 2017 | 15:10

    Kraljica. Takve žene srbiji trebaju...

  • S.S.

    27. jun 2017 | 15:14

    Nobelovu nagradu je zasluzila.A onaj matorac da placa alimentaciju, preselo bi mu majcino mleko.

  • vip

    27. jun 2017 | 22:46

    Upoznala sam ženu u bolnici skupa smo ležale ona je iz panceva ima 9 dece, a kaže da je bila trudna 25 puta i da joj je uradjeno 16 abortusa.svi smo bili zgrozeni samo me zanimalo ko su bili njeni ginekolozi ako je već ona bila neuka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA