Smrdi vam iz usta? Ovi trikovi će vam pomoći!

Neprijatan zadah iz usta je problem koji muči mnoge. Srećom, postoje male cake kojima možete da se rešite ove muke

  • 10

Zadah iz usta može da predstavlja ogromnu poteškoću za normalno funckionisanje u društvu, a može negativno da utiče na profesionalni i ljubavni život. Ipak, rešenje tog problema postoji.

Pijte ovaj napitak svakog jutra i nikad nećete smrdeti na znoj, niti ćete imati loš zadah!

Donosimo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da se rešite neprijatnog vonja.

Voda

Suva usta su idealna za razvoj bakterija koje dovode do neprijatnog zadaha. Važno je piti dovoljno vode kako bi se uklonili ostaci hrane, stimulisalo lučenje pljuvačke i otklonili uslovi povoljni za razvoj bakterija.

Žvake

Žvakanje žvakaćih guma bez šećera je dobra ideja jer stimulišu lučenje pljuvačke, a to što ne sadrže šećer znači da ste zaštićeni od karijesa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ribanje jezika

Pranje zuba nije dovoljno, važno je očistiti i jezik. Postoje četkice koje na zadnjem delu imaju dodatak za čišćenje jezika. Zube i jezik je potrebno prati barem dva puta dnevno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Izbegavanje namirnica

Hrana poput crvenog i belog luka je poznata kao uzročnik neprijatnog mirisa, tako da je potrebno da budete umereni, prenosi portal kliX.

Foto: Wikipedia/Arnold Reinhold Foto: Wikipedia/Arnold Reinhold

Prva pomoć

Ako ste već pojeli nešto što ne bi trebalo, zube i jezik je potrebno oprati čim pre te koristiti vodicu za ispiranje usta i žvakaću gumu. Ako pri ruci nemate vodicu za ispiranje usta nakon svakog jela, onda koristite običnu vodu.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Gregory Szarkiewicz Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Gregory Szarkiewicz

Zubar

Stomatologa posećujte najmanje dva puta godišnje kako biste pregledali zube i otklonili eventualne probleme, jer su karijes i nagomilan plak takođe uzročnici lošeg zadaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • esma

    7. maj 2015 | 11:30

    Uopste ne treba izbegavati koriscenje luka u ishrani jer zadah koji nije prijatan nije nesto sto treba da poremeti unos ove zdrave namirnice,naravno ,osim u nekim izuzetnim prilikama. koje su obicnom svetu retke.

  • deftones

    7. maj 2015 | 20:55

    smrad ne dolazi iz usta mego iz zeludtca kadotvorimo usta a resenje je pojedi jabuku

  • Pisonja

    7. maj 2015 | 10:53

    Zvaka spas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA