• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evo šta da radite s jajima preostalim od Vaskrsa!

Vreme čitanja: oko 2 min.

S obzirom da ćete pred Vaskrs imati mnogo jaja u svojoj kuhinji, evo nekoliko maštovitih ideja na koja ćete moći da ih iskoristite

  • 4

Silna jaja koja će se za vikend naći u vašem domu nećete moći da pojedete u kuvanom obliku. Ali pošto ćete ih već imati u kuhinji, evo nekoliko načina da ih pametno i slasno iskoristite i napravite neke od veoma ukusnih recepata.

 

Jaja u obliku srca ili medvedića

 

Sigurno ste videli u prodaji pleh u bliku srca. Ali, možete i bez nje da postavite svoje srce najdražima na sto. Jednostavno upotrebite modlicu za oblikovanje kolača, stavite je u tiganj koju ste prethodno malo nauljili, i u nju razbijte jaje.

 

Jaje će se ispeći unutar okvira i vaše srce, medvedić, cvet ili nešto drugo od jaja je spremno za serviranje.

 

Foto: freeimages.com/GiniMiniGi

Foto: freeimages.com/GiniMiniGi

 

Obojite celo jaje za kanape

 

Ako priređujete zabavu ili samo želite da razveselite ukućane ili posebne goste, poslužite im nešto drugačije.

 

Skuvajte jaja, a zatim ih oljuštite i vruće stavite u boju za jaja. Belance će brzo "upiti" boju. Razrežite ih na pola uzdužno, stavite malo majoneza ili namaza od tune, složite na tanjir i poslužite uz tost hleb. Ako imate vremena, pripremite više boja i obojite svako jaje u svoju boju.

 

Printskrin: YouTube/ModernMom

Printskrin: YouTube/ModernMom

 

Ispecite jaja u aparatu za Bakin kolač

 

Umesto na tiganju jaje ispecite u pekaču za Bakin kolač. Naravno, nemojte da zatvarate poklopac već ostavite podignut dok se jaje ne ispeče.

 

Dobićete sasvim nešto drukčije, mrežicu ​​od belanca koju možete svakako da aranžirate, najbolje uz komadić pržene slanine i tostiranog hleba.

 

Foto: freeimages.com/asolario

Foto: freeimages.com/asolario

 

Jaje u luku

 

Jaje, osim u modlice za kolače, možete ispeći i u paprici. Najbolje bi bilo da uzmete crvenu, žutu i zelenu i prerežete je tako da dobijete zatvorene kolutove u kojima ćete ispeći jaje. Crveni, zeleni i žuti "okviri" daće poseban, šareni izgled jajima, a deca će ih obožavati.

 

Foto: freeimages.com/g-point

Foto: freeimages.com/g-point

 

Jaja u mesnim knedlama

 

Nije ništa novo da jaja stavljamo u meso, ali jeste li probali tako da napravite kuglice? Napravite smesu od mlevenog mesa kao za musaku i njome obložite prethodno tvrdo kuvano jaje. Umesto pečenja u rerni, ove okruglice pržite u dubokom ulju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ja

    13. april 2015. | 08:48

    Moj predlog je mimoza salata,lepo i korisno se iskoristi 3,4 jaja.Ja je bas pravim posle Uskrsa a moji je pojedu dok ja nestignem ni da probam.

    Podelite komentar

  • Groficaofica

    3. maj 2016. | 10:26

    Ovde se vecina recepata odnosi na ,,ziva,,jaja.

    Podelite komentar

  • Vlaja

    5. maj 2016. | 17:44

    Izeli smo sve. Oko 100 kom.

    Podelite komentar