• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako da hranom ubrzate metabolizam i poboljšate varenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od polovine dnevne energije dolazi nam od žitarica i njihovih proizvoda, pirinača, krompira i testenina. Ukoliko ishranu obogatite biljnim vlaknima i vitaminima B grupe osiguraćete zdrav i brz metabolizam

  • 0

Ishrana predstavlja kombinaciju različitih nutrijenata koji se mogu podeliti u pet osnovnih grupa: proteini, masti, ugljeni hidrati, vitamini i minerali.

Unos svakog od ovih nutrijenata ima specifičnu ulogu u organizmu, a njihova pravilna kombinacija vodi ka uravnoteženoj ishrani. Fizička aktivnost i uravnotežena i pravilna ishrana, najvažniji su elementi u očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi.

Foto: Promo Foto: Promo

Osnovu svakodnevne ishrane (više od polovine dnevne energije) treba da čine žitarice i proizvodi od žitarica, pirinač, krompir, testenina. Prednost imaju integralne žitarice i njihovi proizvodi. Preporučeni dnevni unos žitarica je najmanje četiri porcije dnevno.

Jedna porcija je kriška hleba, 30g kukuruznih pahuljica, ½ šolje testenina ili kuvanog pirinča ili manji kolač - keks.

Foto: Promo Foto: Promo

Imajući u vidu značaj pravilne ishrane, kompanija Bambi je ponudila Wellness keks, koji je veoma hranljiv za organizam i koji obezbeđuje dovoljnu dnevnu dozu žitarica. Korišćenjem Wellness keksa u ishrani uživaćete u punoći ukusa, obezbeđujući energiju za dobar osećaj koji se vidi.

Osnovni sastojci Wellness keksa čine integralno pšenično brašno i ovsene pahuljice, koji predstavljaju prirodan izvor biljnih vlakana i vitamina B grupe, neophodnih za dobro varenje i zdrav metabolizam. Wellness keks je idealna namirnica za sve one koji žele da svoju ishranu obogate zdravim navikama, a takođe je pogodan i za vegetarijance.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti