BIZARNA DIJETA: Možete dobiti rak, ali se kilogrami tope brzo i lako!

Iako zvuči grozno, “čišćenje glinom” je najnoviji trend među ženama i muškarcima koji žele da se otarase neželjenih kilograma. Nažalost, u pitanju je dijeta koja može da vas ubije

  • 6

Najnovija hit dijeta stiže iz Amerike, a sve više ljudi odlučuje se da je isproba, iako je opasna. U pitanju je takozvano “čišćenje glinom”, što podrazumeva gutanje tableta ili mešanje glinenog praha sa sokom.

Glina se smatra izuzetno zahvalnom, zato što u želucu nabubri i do 12 puta većeg volumena i suzbija osećaj gladi. Zahvaljujući velikoj moći apsorpcije, smatra se da glina upija i sve otrove u telu, a zbog visokog sadržaja vlakana ubrzava metabolizam, pa se štetne materije iz organizma brže izlučuju.

Grnčar pravi glinenu posudu

Navodno se na ovakvom režimu za deset dana gubi 4,5 kilograma, a pristalice ove dijete su i model Eli Mekfirson i glumica Zoe Kravic. Inače, glina se već koristi u kozmetičkoj industriji, u vidu maski za lice i telo.

SADRŽI ARSENIK I OLOVO!

Međutim, ono što je manje poznato jeste da je, pored toga što se koristi u grnčarstvu, glina čest sastojak mačjih toaleta, a istraživanja su pokazala da može biti i toksična, jer sadrži izvesne količine arsena i olova. Arsen izaziva napade bubrežnih kamenaca i rak kože i pluća, dok gutanje olova može rezultirati oštećenjem mozga i jetre.

(Telegraf.rs.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA