Evo kako da smršate i pritom uštedite novac!

Ako želite da budete fit i imate vitku liniju vreme je da na posao ili u školu krenete, ako ne baš peške čitav put, onda makar gradskim prevozom. Samo nikako ne automobilom

  • 0

Nedavno britansko istraživanje pokazalo je da su ljudi koji se svakodnevno voze kolima daleko deblji od ostalih. Ono u šta su mnogi sumnjali, potvrdila je anketa koju je sprovela grupa istraživača sa Univerzitetskog koledža i Škole sa higijenu i tropsku medicinu u Londonu, navode britanski mediji.

Istraživanjem je obuhvaćen indeks telesne mase više od 15.000 ljudi, a rezultati su više nego očigledni: oni koji se voze javnim prevozom i pešače imaju mnogo manje problema sa viškom kilograma od onih koji svuda idu kolima. Kada je reč o muškarcima, razlika iznosi oko tri kilograma. Kod žena ona iznosi 2,5 kilograma.

Stručnjaci smatraju da u borbi protiv gojaznosti i problema koje ona izaziva, ljude treba što češće podsticati da koriste tramvaje, autobuse, metro i druga javna prevozna sredstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA