PIVO SKIDA FLEKE: Nećete verovati šta još sve može ovo piće!

Ako mislite da pivo služi samo za gledanje utakmice, oduševićete se njegovom upotrebom u domaćinstvu: za kuvanje, poliranje, nameštaja, negu kose, skidanje fleka

  • 1

Osim što u hladnom pivu možete uživati onako kako već i uživate, dobro ga je uvek imati u frižideru iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti ovom prilikom.

Pivoljupcima ne treba posebno naglašavati sve čari piva, ali da li ste znali da pivo može poslužiti i u nekim drugim situacijama?

Evo zašto je uvek dobro imati pivo u frižideru, ne samo da biste ga popili:

Rešite se voćnih mušica

Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih je teško rešiti se. Pogotovo u letnjim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato probajte ovo: ulijte malo piva u čašu, odrežite jedan ugoa vrećice za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak vrećice namestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći da odole mirisu tečnosti, a vi ćete zatim sve zajedno baciti.

Lek za smeđe 'fleke' na travnjaku

Kiselina iz piva ubiće štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakrene lonce

Pivo će vratiti sjaj bakrenim loncima i posudama. Namočite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete isprobati na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja

Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se rešili neprijatnog mirisa.

Kuvanje pirinča

Ako riži želite da date poseban ukus, kuvajte je u pivu.

Mariniranje mesa i pečuraka

Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, boljeg je ukusa od sirćeta.

Rešite se puževa

Puževi mogu učiniti puno štete u bašti. Ulijte malo piva u staklenu flašu. Nju zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad zemlje. Puževe će privući miris piva, približiće se i upasti u flašu/čašu.

Hrana za kosu

Vitamin B i prirodni šećer u pivu daće kosi sjaj, a deluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Ulijte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Šamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

Oživite drveni nameštaj

Ako bi vašem drvenom nameštaju dobro došlo malo sjaja, namočite magičnu krpicu u pivo i nežno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

Rešite se osa

U blizini mesta gde roštiljate stavite nekoliko posuda s pivom. Ose će navaliti na posude, a ne na vas i vašu hranu.

Kupka za stopala

Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete birati želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki VRS

    26. septembar 2014 | 22:40

    Moze da skida fleke al' sto ostavlja crne rupe u mozgu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA