Dva laka trika da se rešite bolne upale grla

Naglo zahlađenje koje je nastupilo ovih dana retko kome prija, a mnogima je donelo neželjenu grlobolju, odnosno, kako se to stručno kaže, kojekakve laringitise, faringitise ili gnojne angine. Evo kako da sebi pomognete, bez odlaska u apoteku

  • 4

Isprobali ste sve moguće kupovne sirupe, septolete i pastile i ništa vam ne pomaže? Kod upaljenog grla nekad najbolje pomažu isprobani stari recepti, koje možete sami da napravite, jer sve što vam treba verovatno već imate u kuhinji.

Med

Med će prvi ublažiti upalu grla, a uz to ima i antibakterijsko delovanje. Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednu do tri kašičice meda u šoljici tople vode. Grgoljite dobijeni napitak dva ili tri puta dnevno i ubrzo će uslediti olakšanje.

Slana voda 

Slana voda se već vekovima koristi za grgljanje zato što funkcioniše tako efikasno. Ona izvlači tečnost i sluz iz grla, te rastapa nakupljeni šlajm. Otopite pola kašičice morske soli u šoljici tople vode, pa dobijenu tečnost grgoljite tri do četiri puta dnevno.

Nana

Mentol iz nane pomaže u otvaranju i čišćenju nosne šupljine, pogotovo kad se grgolji u obliku jakog čaja. Pripremite čaj na uobičajen način, samo umesto jedne kecice, u šoljicu stavite dve. Ohlađeni čaj grgoljite dva do tri puta tokom dana.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • priki

    25. oktobar 2014 | 17:32

    Ja bih svakome predlozio caj od zalfije za ove probleme. Ali ne onaj u kesici, nego onaj sto se cedi. Meni licno je pomogao mnogo puta. Naravno uz med. To dvoje garantujem da mogu pomoci vecini.

  • murajsam

    25. oktobar 2014 | 09:46

    necete ovako da se resite bola nikako. nego nekoliko sitnih kockica bajatog hleba u rernu da ocvrsnu malo pa onda gutati da raseku gnojne cepove da gnoj iz njih izadje, ako imate tesku gnojavu anginu

  • Asa

    25. oktobar 2014 | 09:32

    Sve to se radi par puta dnevno? Pa i bez toga ce prici za par dana,a lo nesto da prodje za par sati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA