HRKAČ, BRBLJIVAC, SOVA: Otkrijte kakav ste tip spavača, a ima ih sedam!

Svako od nas je drugačiji tip spavača, neko se vrti po celu noć, dok drugi spavaju čvrsto kao top i ništa ih ne može probuditi. Koji tip spavača ste vi?

  • 4

Ako niste znali koji sve tipovi spavača postoje, vreme je da naučite nešto novo. Pronađite sebe među ovih sedam tipova:

BRBLJIVAC

Ovaj tip spavača redovno svojim noćnim avanturama uveseljava partnera. On priča u snu i najčešće toga nije ni svestan. Na njegovom repertoaru najčešće su teme koje ga muče na javi poput problema na poslu, svađa s prijateljima... Ujutru se često oseća postiđeno, ali dobra strana toga je da je takvo ponašanje retko i ne traje dugo. Jedini problem je to što onaj koji leži pored njega može da čuje nešto što ne bi trebalo.

HRKAČ

Kod ovog tipa spavača ne pomaže ni gurkanje laktovima, okretanje na bok pa čak ni zviždanje. Hrkač svojim noćnim zvukovima redovno budi partnera, ali i sve ukućane. On spada u grupu od 40 odsto muškaraca i 25 odsto žena koje muči hrkanje.

SOVA

Ovom tipu spavača krevet ne donosi nimalo odmora. On po cele noći ne može oka sklopiti, nesanica je njegov verni pratilac. I dok noć još i nekako može da podnese, jutra su mu gotovo nepodnošljiva. Umor je toliki da ne može da se koncentriše na poslu ili u školi.

DUBOKI SNOVI

Ovaj tip ima dubok san i najčešće prespava nevreme i grmljavinu, svađu komšija pa čak i zemljotres. On se toliko raduje odmoru da lako zadrema i popodne, a ujutru najviše od svega voli da odloži buđenje za dodatnih 10 minuta.

LAK SAN

Ovom tipu spavača ne pomažu ni maske za oči, ali ni čepići za uši. On čuje i najmanji šum, zatvaranje vrata ili puštanje vode u WC-u. Njegov san je lagan, ali može mu pomoći vežbanje i fizička aktivnost. Umor će ga brže savladati i njegov san će biti kvalitetniji.

SPAVAČ POD STRESOM

Ovaj tip spavača misli da spavanjem samo gubi dragoceno vreme. On se budi u tri sata ujutru i priprema projekat za posao, ali zato često jedva otvara oči kad je najpotrebnije.

SPAVAČ ŠTREBER

Ovaj spavač ne spava duže od preporučenih sedam sati, ustaje u cik zore, s prvim petlovima. Ne želi da ga išta ometa za vreme sna pa sklanja telefon i TV iz spavaće sobe, a zavese uvek navlači tako da nijedan zrak sunca ne može da se probije.

(Telegraf.rs / 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    30. oktobar 2014 | 11:47

    Ja sam sova-hrkac,pola noci sam budan(zbog nesanice),al' kad ja zaspim,niko ne spava.Hrcem k'o svinja.

  • zrtva spavaca

    30. oktobar 2014 | 18:09

    A kada spavate pored partnera koji cesto dok sanja sutira se, lakta nekad i rukama mlati i osamari, nesto mrmlja pa posle nema pojma sta je sanjao a vi ne znate da li da mu obucete kosulju ili citav skafander koji se zakopcava odpozadi ili da ga umotate ko mumiju da bi mirno spavali, sta mislite koji je to tip spavaca? J a znam, onaj koji je opasan pa sta mislite o samoodbrani u takvom slucaju i preventivnim merama?

  • Ludak

    1. novembar 2014 | 11:32

    I di ja spadam ja od sveg ovog ima pomalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA