SPAS ZA BOLESNE OD RAKA: Revolucionarno otkriće u borbi protiv kancera!

Najnovija istraživanja su pokazala da se bol može sprečiti bez upotrebe lekova i to bez stvaranja ikakvih nuspojava ili zavisnosti, a novi metod se zasniva na hemijskom delovanju na receptor u mozgu

  • 13
Hemoterapija, oboleli od raka, bolnica, Rak, Tumor, Kancer

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Hronični bolovi su prisutni kod brojnih pacijenata koji se bore protiv opakih bolesti. Istraživači Sent Luis Univerziteta u Misuriju došli su do saznanja koje će mnogima olakšati tešku borbu sa bolešću.

 

Najnovija istraživanja su pokazala da se bol može sprečiti bez upotrebe lekova i to bez stvaranja bilo kakvih nuspojava ili zavisnosti.

 

Novi metod se zasniva na hemijskom delovanju na receptor u mozgu koji je odgovoran za osećaj bola. Ovaj izum je testiran na glodarima koji su imali jake hronične bolove prilikom čega su podvrgnuti  procesu aktiviranja receptora na mozgu.

 

 

Uz pomoć  simulatora ili sintetičke droge, aktivira se ovaj receptor i dovodi do olakšanja i prestanka bola.

 

Ovo otkriće predstavlja veliko olakšanje, pogotovo kod pacijenata koji pate od karcinoma za koji se vezuju hronični bolovi.

 

Hemikalija koja aktivira receptor trenutno je podvrgnuta ispitivanjima i stručnjaci je smatraju moćnim  sredstvom protiv zapaljenja i revolucionarnim otkrićem u borbi protiv kancera.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Daily Mail)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoi

    29. novembar 2014 | 00:37

    A sto jednostavno ne daju ljudima lek. Nakupili su para dosta im je valjda

  • Dr_sokrates

    29. novembar 2014 | 01:58

    Lek je takodje u mozgu. tj naterati na neki nacin mozak da ukljuci receptore za popravljanje štete i vraćanje na prvobitno stanje, nesto slično kao sto kompijuter popravlja svoje greške sistema. U prevodu kada sistem dobro radi takodje i delovi kompjutera rade kako treba. Cim je sistem opterećen sa nečim automatski dolazi do kvarova, hard,memorija. Tako isto i ljudsko telo. Samo sto je sistem mozak. I ako nateramo mozak da radi kako treba on ce sačuvati nase organe... koji kada rade kako treba mogu da otklone sve bolesti koje napadaju telo.

  • Kodar

    29. novembar 2014 | 14:37

    Tako je ....lek je u mozgu !!!! Endokanabinoidni sistem je unutrasnji sistem kod coveka koji vrsi sve "popravke" i isceljuje organizam. Nije u funkciji zbog upotrebe proteina i enzima zivotinjskog porekla. Uz promenu ishrane i koriscenje ulja od konoplje tj kanabisa aktivira se sistem i organizam se sam leci. Dokazano !!!!! Uzdravlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA