• 19

Vreme čitanja: oko 1 min.

ONA PIJE 100 KAFA NA DAN: Šta mislite, da li joj nešto fali?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priznajte da se i sami ponekad zabrinete za sebe i svoje zdravlje, kada sebe uhvatite da ste popili već tri kafe, a skuvali biste i četvrtu. Međutim, ova žena verovatno je svetski rekorder u ispijanju magičnog napitka i super se oseća

  • 19

Amerikanka Helen Marso radi kao menadžerka kontrole kvaliteta kafe u jednom lancu kafeterija, a sama svakodnevno konzumira neverovatne količine crnog napitka. Verovali ili ne, ona tvrdi da joj nije ništa!

Njen posao se svodi na to da testira svaku novu pošiljku zrna kafe tako što će od svake fele skuvati i popiti po šoljicu.

- Mnogo toga može da utiče na ukus kafe. Počevši od načina na koji se ona čuva i skladišti, što joj može poremetiti vlažnost i kiselost, pa sve do načina na koji se sprema. Ja imam zadatak da budem sigurna da je kafa koju nudimo našim kupcima besprekorna – priča Helen.

Foto-ilustracija: FeeDigitalPhotos/bplanet Foto-ilustracija: FeeDigitalPhotos/bplanet

Ona često putuje, u potrazi za najkvalitetnijom kafom, a vrlo često, popije i stotinjak šoljica kafe na dan! No, kaže da to uopšte ne šteti njenom organizmu.

- Imam utisak da sva ta kafa zapravo ima pozitivan učinak na moje zdravlje. A, pijem je na svaki način, u zavisnosti od raspoloženja: toplu, hladnu, ajs kafu, s dodatkom mleka, šećera, čokolade. Jednostavno, uživam! – tvrdi ona.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Koliko vi šoljica kafe popijete na dan?

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • VPSl92

    20. decembar 2014. | 11:17

    Ako jedna kafa ima 100 ml.tj.10 kafa u litar,a 100 je. 10 litara kafe dnevno=laže.

    Podelite komentar

  • Željko

    20. decembar 2014. | 08:56

    Stade mi srce ja pomislih da stvarno popije 100 kafa dnevno. Pa naše domaćice popiju najmanje 20 dok su na poslu a tek kad dođu kući čudo!!!

    Podelite komentar

  • Ja

    20. decembar 2014. | 11:22

    Kafa se uopšte ne testira ispijanjem cele šoljice već jednim srkom koji se ispljune. Ako ova radi to na način iz teksta onda nije normalna.

    Podelite komentar