SOPSTVENIM RUKAMA IZVADILA BEBE IZ STOMAKA: Sama se porodila carskim rezom!

Geri Vulf prva je porodilja, koja ne samo da je bila svesna tokom čitave procedure carskog reza, već je vlastitim rukama izvadila svoje dve bebe iz stomaka

  • 3

Osnovna zamerka svih budućih majki kada im predlože carski rez jeste to što moraju da budu uspavane tokom operacije, a bebu će prvi put držati u svom naručju tek kad se skroz oporave. Međutim, sada to više ne mora da bude tako.

Australijanka Geri Vulf dokaz je da ne samo da žena može da bude svesna tokom ove rutinske procedure, već može i sama da učestvuje u porođaju, odnosno da prva prihvati svoju bebu i pomogne joj da dođe na svet.

Ovaj postupak je u medicinskim krugovima poznat kao materinski potpomognuti carski rez. Doktor na stomaku pacijentkinje napravi rez, kao i prilikom normalnog postupka, ali je razlika u tome što žena vlastitim rukama iz stomaka izvadi dete.

ČUDO: Žena je bila klinička mrtva 9 nedelja, a onda je rodila zdravo dete!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U Garinom slučaju, to su bliznakinje, Matilda i Vajolet.

- Nakon što sam rodila devetoro dece, nisam želela da opet prolazim kroz klasičan carski rez, koji je tako sterilan i hladan, bez ljubavi. Insistirala sam na tome da ovog puta i ja učestvujem u porođaju, tako što ću samo primiti epidural. To je moj stomak, moj porođaj, moje bebe! I, eto, uspelo je! Sve je prošlo u najboljem redu i dobila sam predivne ćerke – ispričala je gospođa Vulf medijima.

Da li biste se vi usudili na ovako nešto?

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bubica

    23. januar 2015 | 13:35

    Ja sam se porodila carskim rezom,sa epiduralom,bila sam svesna tokom celog porodjaja i svakoj trudnici bih preporucila koja ne moze prirodnim putem da se porodi,jer je divota cuti prvi bebin plac i da je odmah vidite i dodirnete.Apsolutno neverovatan dozivljaj.Ljudi se plase nepoznatog,pa burno reaguju,ali osecaj je divan.

  • darija

    23. januar 2015 | 13:30

    I kod nas se zene vec godinama poradjaju carskim rezom u epiduralu,i budne su i svesne.samo eto ne vade bebe same.

  • nnnnnnnn

    23. januar 2015 | 12:32

    Strasno, totalna ludost, nikome ne preporucujem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA